Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Festivali’nin tanıtım toplantısında konuklara, Şef Atakan Özen tarafından hazırlanan tatlar ikram edildi. Gemlik zeytinleri, Mustafakemalpaşa kapyası, Karacabey soğanı, Batı Bursa bölgesine ait küp Mihaliç peyniri, Uludağ çileği, Kozluören karadutu, İznik zeytinyağı, Bursa göç mutfağından dızmana çöreğinden oluşan Bursa tabağı sunuldu. Ardından konuklara, Hasanağa enginarı, Tirilye Kapanca Limanı, Karacabey Kurşunlu Boğaz kalamarı, Zeyniler Çalıkuşu Kadın Kooperatifi tarifiyle Zeyniler hinkali, 500 yıllık Büyükorhan Cuma Pazarından kavurma ve Bursa göç mutfağından Barbunya pilaki, süt helvası firigo ve Kemalpaşa tatlısı ikram edildi.
500 yıl sonra yeniden keşfedilen Dağ yöresinin meşhur Cuma kavurması lansman menüsünün ana yemeği olarak konuklara ikram edildi. Bu da, ova kadar Dağ ilçelerinin ilimizin gastronomisine yaptığı katkının göstergesiydi.
Eylül sonunda Merinospark’ta üç gün boyunca yüz binlerce konuğu ağırlayacak olan Bursa 4.Uluslararası Gastronomi Festivali’ni kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Kentimizin nasıl zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ve bunların bir çoğunu keşfetmediğinizi de göreceksiniz. Muradiye çorbası gibi Osmanlı saray mutfağına önemli lezzetler katan Bursa’nın gastronomi zenginliklerini de keşfetmelisiniz.
Festivali büyüterek sürdüren Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

Flipboard