Bursa’da bu bina da yok oluyor! Yıkım sırası artık oralarda…

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın tarihi hanlar bölgesinin artık gün yüzüne çıkmaya başladığını ancak yapılması gereken bazı işlerin daha olduğunu bugünkü köşesinde kaleme aldı…

Bursa’da bu bina da yok oluyor! Yıkım sırası artık oralarda…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün sabah şehir merkezine çıkarken dikkatimizi çekti. Çok tartışılan Zafer Plaza eklentisi eski Boyner Binası’nın yıkımında artık sona yaklaşılmış.

Yıkım çalışmaları bir bodrum katlardaki mağaza tavanın çökmesiyle yavaşlamıştı. Dün gördük ki, artık Boyner binası zemin kat mağaza seviyesine kadar indirilmiş. Belki de haftaya yerinde yeller esecek.

Bu son binanın da ortadan kalkmasıyla hanlar, camiler, tarihi yapılar, çarşılar tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış olacak. Ancak, çarşı üstlerindeki ucube çatı, klima, izinsiz kat vb. gibi çirkin eklentilerin de ortadan kaldırılması gerekiyor.

Yine, Pirinç Han’ın önündeki sözde tescilli, sonradan yapılma çirkinliklerin yıkılması şart.

Pezyaj ve güzelleştirme çalışmaları ile alta yapılacak otoparkın ardından bölgenin turistler için yeni cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X