Bursa’da endişe verici görüntü! Su sıkıntısı yaşar mıyız?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yerinde incelediği Bursa barajlarındaki endişe verici durumu bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da endişe verici görüntü! Su sıkıntısı yaşar mıyız?

Aydın, yazısında şu önemli bilgileri verdi:

Fotoğrafı dün Orhaneli dönüşü çektik. Doğancı, diğer adıyla Selahattin Saygı Barajı’nda su seviyesinde korkutucu bir düşüş göze çarpıyor. Düşüş neredeyse savak kapakları seviyesine kadar inmiş.

Gerçi, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Bursa’nın içme suyu barajlarındaki doluluk oranlarına baktığımızda Doğancı’da halen yüzde 70 doluluk gözükse de, kurak giden hava ile düşüşün sürmesi bekleniyor.

Yağışlı havaların bir türlü gelmemesi, sıcakların artması durumunda düşüşün hızlanması kaçınılmaz görünüyor.

Bursa’da bu yıl susuzluk tehlikesi yaşanmayacağı açıklamaları var ama barajlardaki düşüşün bu denli hızda devam etmesi halinde bunun olmayacağı garanti edilemez.

Elbette Bursa olarak Doğancı’nın hemen üstündeki Nilüfer Barajı’na güveniyoruz. Yedek olarak tutulan Nilüfer Barajı’nda da düşme başlamış. Buradaki doluluk oranı şimdilik yüzde 97 gibi.

Kent yöneticilerimiz, yıl sonuna kadar Bursa’nın su sıkıntısı yaşamayacağını söyleseler de hepimizin tasarruflu olmasında fayda var.

Zira, yıllarca kent şebekesinin büyük bölümü, yaşanan kuraklık nedeniyle kuyu suları ile beslenmişti. Yeniden hemşerilerimizi kuyu sularına mahkûm etmeme adına tasarruflu olmakta fayda var.

Zorunlu kullanımlar dışında su tüketimimize dikkat etmemiz gerekiyor. Araç, halı vb. gibi yıkamalar için hoyrat tüketimden kaçınmalıyız.

Bugün yüzde 30 düşüş gözüken Doğancı’nın kısa sürede yüzde 50’lerin altına inmesine izin vermemeliyiz.

İşte o zaman susuzluk endişesi de artar.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X