Bursa’da iş çığrından çıktı! ‘Yok artık’ dedirten hırsızlıklar…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’daki hırsızlık olaylarında gelinen son noktayı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da iş çığrından çıktı! ‘Yok artık’ dedirten hırsızlıklar…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan kent merkezindeki kimi semtlerde hırsızlık olaylarının arttığını, faillerin korkmadan kent merkezindeki iş yerlerine evlere dadandıklarını aktarmıştık.

Oysa, iş o kadar çığırından çıkmış ki, dün ayrıca iş yerlerinin dışta kalan sargılı elektrik yüklü kablolarını, klima bağlantı kablolarını, kamera hatlarını, belediyeye ait altgeçit tabelalarını dahi söküp götürdüklerini de öğrendik.

Bununla da yetinmeyen hırsızların, son dönemde yollardaki altyapı giderlerinin mazgal ızgaralarını, pazar yerlerindeki su gider ızgaralarını da çaldıkları belirtiliyor.

İnşaat malzemelerindeki artışın ardından, hurdanın da değerlendiğini biliyoruz.

Çalıntı kamu mallarının götürülüp satıldığı ve paraya döndürüldüğü yerlerin de sıkı takibe alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Zira, yollardaki gider mazgal ızgaralarının demir ve döküm haliyle iyi para yaptığı biliniyor. Keza, çareyi plastik ızgarada bulan Bursa Seyyar Pazarcılar Odası’nın son çözümü de fayda etmemiş. Pazaryerlerindeki plastik mazgalların da çalınıp satıldığı dillendiriliyor.

Bütün bunlar; yaşanan ekonomik tablonun olumsuz bir yansıması olarak toplumsal sıkıntıyı işaret ediyor.

Şehirde hırsızlık girişimlerinin önüne geçilemiyorsa, hepimize görev düşüyor. Bu konuda güvenlik güçlerimize destek olmak zorundayız. Gördüğümüz, şüphelendiğimiz her şeyi onlara aktarmalıyız.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X