Bursa’da kayyum atanan birlikte neler oluyor? 25,6 milyon liraya ne satıldı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, kayyum atanan Emirkoop’un Genel Başkanı Sabri Akgün’ün sözlerine bugünkü köşesinde yer verdi…

Bursa’da kayyum atanan birlikte neler oluyor? 25,6 milyon liraya ne satıldı?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yönetim yetkileri kısıtlanan, işlem ve fiilleri kayyum kontrolüne tabi tutulan EMİRKOOP’taki gelişmeleri aktarmıştık.

Sabah EMİRKOOP Genel Başkanı Sabri Akgün aradı.

Kayyum atanmasına neden olan ve bizim köşemizde, ‘okul alanı’ yazdığımız arsasının, ‘özel okul alanı’ olduğunu hatırlattı.

Arsanın önce Ekrem Pamuk idaresindeki davalı Sultan Konakları Yapı Kooperatifi’ne ve diğer üye tüm kooperatiflere teklif edildiğini hatırlatan Akgün, istekli çıkmayınca özel bir şirkete sattıklarını, bunu da üyelere duyurduklarını ifade etti.

Akgün, kendilerinin yasa gereği konut ve arsa dışında ticari bir faaliyette bulunamayacakları için şuyulama yoluyla envanterlerine geçen arsayı satmak durumunda kaldıklarını, bu nedenle birliği de zarara uğratmadıklarını vurguladı.

EMİRKOOP bünyesindeki 6 bin 401 metrekarelik o arsayı metrekaresi 4 bin liradan toplamda 25 milyon 604 bin liraya AKAT İnşaat şirketine sattıklarını doğrulayan Akgün, burada bir yanlış işlem olmadığını, zaten kendilerinin de kayyumdan önce Denetim Kurulu’na karşı sorumlulukları olduğunu ve bilgi verildiğini kaydetti.

Akgün, davalı kooperatifin daha evvel de buna benzer bir hukuki girişime kalkıştığını, ancak netice alamadığını, bundan da bir sonuç elde edemeyeceğini ileri sürdü.

Nilüfer’de rantı en yüksek bölgede faaliyet gösteren ve yıllardır belirli bir zümrenin kontrolündeki EMİRKOOP’ta belli ki, burayı ele geçirme ve elde tutma savaşı sürüyor.

EMİRKOOP’un adı geçmişte bir ara, dar gelirli ailelerin kurduğu-kuracağı kooperatiflere değil, yap-sat işi yapan çevreler, müteahhitler ve nüfuzlu siyasilerin ailecek kurdukları sözde kooperatiflere arsa tahsisi ile anılmaya başlanmıştı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X