Bursa’da kimsesizler evini depo yaptılar!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da daha önce kimsesizler evi olarak kullanılan bir binada yaşanan son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da kimsesizler evini depo yaptılar!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da daha önce kimsesizler evi olarak kullanılan bir binada yaşanan son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Köşemizi takip eden okurlarımızı hatırlayacaktır.

Osmangazi ilçemize bağlı Sakarya Mahallesi’ndeki Kimsesizler Evi’ni bir süredir Mahalle muhtarlığının kontrolündeki Sakarya Mahallesi ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce kullanılıyordu.

Binanın mülkiyeti Osmangazi Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait. Ancak, arsayı temin eden derneğin girişimleriyle binayı Osmangazi Belediyesi yapmıştı.

Binanın yapılış amacı, bölgedeki kimsesizleri barındırmaktı. Ancak 5 yılın sonunda derneğin kullanım süresi dolduğu gerekçesiyle bina tahliye ettirildi. İçinde barınan yaşlılar da kapıya bırakıldı.

Osmangazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kapıya bıraktığı kimsesizleri aynı dernek parayla başka bina kiralayarak oraya yerleştirdi.

Peki, kimsesizlerin tahliye edildiği o binayı Vakıf ne yaptı?

Aynen, tahmin ettiğimiz gibi depoya çevirdi. Üst katların ise idari ofis olarak kullanılacağı ileri sürülüyor.

Sizin anlayacağınız, gariban ve kimsesizlerin barınması için yaptırılan o bina amaç dışı kullanılmaya başlandı.

Niyetimiz, devletin bir vakfını kötülemek değil, ama idarecilerin STK eliyle yürütülen bu hizmeti sonlandırmaları bize göre doğru olmamıştır.

O yapı, kimsesizler için inşa edildiyse başka amaçla kullanılmamalı. Aksi halde bu işin sonunda Vakıf bedduasına maruz kalmak da var.

Elbette vakıf yine yoksul ve düşkünlere ulaştırılacak yardımlar için burayı depo olarak kullanmak isteyebilir. Bunun için devletin çokça boş binasının olduğunu düşünüyoruz.

Fakat, 5 katlı binanın yapılış amacının bu olmadığı, garibanların barınması için inşaa edildiği malumdur.

Bu nedenle, Osmangazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı o binayı yapılış amacına uygun olarak kullanması gerekir.

Derneğe vermekten imtina edilen bu yapı başka amaçlarla kullanılmamalı. Osmangazi Kaymakamlığı, derneğin tekrar kiralama talebini kabul etmeli ve binayı buraya tahsis etmeli.

Vakıf kendine başka bir depo bulabilir.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X