Bursa’da Meral Akşener’e kırıldı istifa etti! Yeniden aday olacak mı?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın eski bakanlarından Şükrü Erdem’in İYİ Parti’den neden istifa ettiğiyle ilgili sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’da Meral Akşener’e kırıldı istifa etti! Yeniden aday olacak mı?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

1990’da tanıdık… Mustafakemalpaşa’da genç bir eczacıydı. DYP’de siyaseti seçti. 1991’de Şükrü Erdem’in önce DYP Milletvekili, sonra Tansu Çiller hükümetinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı oluşuna tanıklık ettik.

O dönem…

Erdem’in özel ilgisi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili olan rahmetli Yılmaz Ovalı’nın takibiyle Bursa en çok spor yatırımını aldı.

Sonrasında…

Şükrü Erdem de Mustafakemalpaşa’daki eczanesine ve Jokey Kulübü’ne döndü.

2019’da…

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Adayı olarak yerel seçime girdi. Kazanmasını bekleyenler çoktu, ama az farkla kaybetti.

Şimdilerde…

Mustafakemalpaşa’da Şükrü Erdem adı yeniden çok sık geçince aradık. Önce 2019’u anlattı:

“Meral Hanım gece 02.00’de arayıp aday olmamı istedi. Tabloyu anlatıp, ‘Çıkarım, ama kolay değil’ dedim. O da, ‘Önemli değil, biz eski arkadaşız, sen gir’ deyince girdim. İYİ Parti’nin en yüksek oyunu aldık, ama kaybettik.”

Şunu vurguladı:

“Bir daha kimse aramadı. Duydum ki, Meral Hanım Susurluk’a giderken Mustafakemalpaşa’da durup yemek yemiş. Beni aramadı. Çok üzüldüm.”

Devam etti:

“Kırgınlığımı söyleyip haber gönderdim, dönüş olmadı. Sonra da kongreye bile gitmedim, ama arkadaşlar halkın teveccühüyle hep geldiler.”

Bu seçime yönelik girişimleri de anlattı:

“Sayın Selçuk Türkoğlu, Sayın Lütfullah Kayalar aradı, Yerel Yönetimler Başkanı aradı. Hepsine kırgınlığımı anlattım, bir daha aday olmayacağımı söyledim. ‘Aday olmak isteyen arkadaşların önüne geçmem’ dedim.”

Son durumu açıkladı:

“Geçen akşam geldiler, ‘Kararını bekliyoruz’ dediler. Ben de, İYİ Parti adayı olmayacağımı göstermek için istifa ettim. Milletvekillerini de arayıp ‘Adımın speküle edilmesini istemiyorum’ dedim.”

Şunu da ekledi:

“Mustafakemalpaşalılar aday olmamı istiyorlar. Teveccühleri çok büyük. Duyarsız da kalamıyorum. Kırılacaklar, ama durum bu.”

Şükrü Erdem: Her şey Mustafakemalpaşa için

Sohbet ederken… Şükrü Erdem birkaç gün önce yaşadığı bir diyaloğu anlattı:

“AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mutlu Turgut geldi, ‘Her yerde adınızı duyuyorum, sizi çok seviyorlar’ dedi. Ben de ona, ilçemizin asayiş sorunu olduğunu ve bunun zabıtayla çözülemeyeceğini anlattım, ‘Size en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanı verir’ dedim.”

Şunu da ekledi:

“Sayın Erdoğan’la geçmişten diyaloğumuz var. Olimpiyat Komitesi’nde birlikte çalıştık. Onları hatırlattım. Çünkü, her şey Mustafakemalpaşa için.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X