Bursa’da tarımın kurtuluş formülü!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca’nın tarımla ilgili dikkat çeken sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da tarımın kurtuluş formülü!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yıllar önce… “Dünya savaşı petrol için çıkacak” denirdi. Onu, “su savaşları” öngörüsü izledi. İklim değişikliği, kuraklık ve kıtlıkla “gıda savaşı” gündemde.

Günümüzde…

Rusya-Ukrayna savaşı her şeyi değiştirdi, adeta dünyanın düzenini bozdu.

Öncelikle…

Enerji maliyetlerini arttırdığı için neredeyse dünyanın canı yandı, dünyanın tahıl ambarı kabul edilen Rusya ve Ukrayna’dan çıkarılamayan tarım ürünleri günlük yaşamda fiyatları arttıran en önemli etken oldu.

Çiftçi de…

Traktördeki mazot ve üretimdeki elektrik enerjisi maliyetlerinden etkilendi. Bu da, maliyet azaltıcı önlemleri gündeme getirdi.

Örneğin…

Sanayide hızla yayılan güneş enerjisi projeleri artık tarım için de geliştiriliyor. Tarlaların üstüne konan GES panelleri giderek artıyor. Maliyeti nedeniyle eskisi kadar yoğun gübre kullanmayı bırakan çiftçi, mazota da çare arıyor.

Tüm bunlar…

Önceki akşam siyaset dostluğu sohbetinin ana gündemiydi.

2014 ve 2019’da iki kez Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe, döneminde Başkanvekili olarak birlikte çalıştığı İsmail Hakkı Arslan’la birlikte Karacabey’e gitti

Burada…

Bursa’da tarım denince akla ilk gelenlerden olan, yıllarca Karacabey Ziraat Odası Başkanlığı yapan, Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı olarak tarımsal üretimin içinde yer alan Nuri Karaca’yı ziyaret ettiler.

AK Parti Karacabey eski ilçe başkanı Murat Erol’un da katıldığı sohbette, “tarımda enerji maliyeti” konusunu Karaca açtı.

“Çiftçi traktöre mazot koyamıyor, tarımda kullanılan elektrik fiyatı da çiftçinin yükünü arttırdı” diyen Karaca, düşüncesini “Tek çare güneş enerjisi” diyerek dile getirdi.

Bunun üzerine…

Güneş enerjisi üretimi üzerine çalışmaları olan Altepe de, bu doğrultuda “güneş enerjisinin tarımsal üretime katkılarını” anlattı.

Devlet de bu yatırımları kredi ve hibe ile destekliyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X