Bursa’da vatandaşa önemli uyarı; Stok yapmayın!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, son günlerde ortaya çıkan gıda sorunuyla ilgili AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in kritik görüşmelerinin sonuçlarını ve mesajlarını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da vatandaşa önemli uyarı; Stok yapmayın!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Toplantı İstanbul’daydı… Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 65. sektörel meclis olarak bünyesine Hizmetler Sektörü Meclisi’ni ekledi. Yemek sanayicileri, toplu yemek üreticileri, güvenlik firmaları gibi sektörlerden oluşan meclisin ilk toplantısına AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de katıldı.

Hatta…

Özen toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’la gitti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasından sonra söz alanlar gıda fiyatları üzerinde durdular, ihracat nedeniyle iç piyasada gıda ürünü talebinin karşılanamaması riskine dikkat çektiler.

Çünkü…

Yaşanan döviz kurundaki cinnet halleri her şeye olduğu gibi gıda fiyatlarına da yansıyor, hele ürün bulamama olasılığı yemek sektörünü tedirgin ediyor.

Bunun üzerine…

AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık toplantı sonrası Ankara’ya döndüklerinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşüp hem sorunu, hem de sektörün kaygısını ilettiler.

O görüşmeyi Özen şöyle anlattı:

“Gıdada bazı ürünlerde iç talebin ihracattan etkilenmemesi için bazı planlamaların gerektiğini, hatta bazı ürünlerin ihracatının kısıtlanmasında fayda olduğunu Sayın Bakan’a ilettik.”

Şöyle düşünüyor:

“Hem vatandaşın mutfağının etkilenmemesi, hem sektörün taleplerinin karşılanması için bu konu önemli. Gıdada tedarik zinciri şimdiye kadar hiç bozulmadı, ama risk yaşanmadan tedbir alınmasında fayda var.”

Ardından…

“Bakan olumlu karşıladı, hatta çalışmaları hızlandıracağını söyledi” deyip şu mesajı verdi:

“Paniğe gerek yok. Çünkü, gıda tedariğinde aksama yok. Bugüne kadar da olmadı.”

Bakışı şu:

“Gıda fiyatlarında yükselmenin farkındayız, ama unutmayalım ki en pahalı ürün olmayan ürün. Markette raflar boş kalsa, vatandaş istediğini alamasa sorun olur, ama sıkıntı yok.”

Şunu da ekledi:

“Sıkıntıyla karşılaşılmaması için tavsiyemizi ilettik.”

 

Özen’den uyarı: Kimse stok yapmasın

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle görüşmesi sonrası bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ayrıca kritik bir çağrı yaptı:

“İnsan psikolojisi nedeniyle gereksiz ürün toplamalara bağlı sıkıntılar oluyor. Oysa stok ve paniğe hiç gerek yok.”

Uyarısı şu:

“Bazı üretici firmaların fiyat yükseltmek için mal sevkiyatını azalttıklarını duyuyoruz. Ticaret Bakanlığı da denetimleri sıklaştırdı.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X