Bursa’da yeni hızlı tren haberi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa için önemli projelerden olan hızlı trenle ilgili önemli gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da yeni hızlı tren haberi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa için önemli projelerden olan hızlı trenle ilgili önemli gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Geçen hafta… Olay’a geldiğinde gazete dışındaydık. Eksik olmasın, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç mütevazılık gösterdi, dün bir kez daha geldi.

Sohbetimizde…

Teşkilat ziyaretleri ve çalışmalarından Meclis gündemine kadar geniş yelpazede pek çok şeyi konuştuk.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerek bütçe görüşmelerinde, gerek yasal düzenlemelerde Bursa için ele alınan konular gündemimizde oldu.

Özellikle…

Cuma günü Şehit Hastanesi Metrosu temel atma töreniyle birlikte gecikmişliği daha çok ortaya çıkan hızlı treni sorguladık.

Bu noktada…

Bursa Milletvekili Kılıç önce şunu söyledi:

“Cuma günü metro hattı temel atma töreninden sonra Valilikte yapılan toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Sayın Yalçın Eyigün’le yan yanaydık.”

Ardından…

Yeni gelişen iki bilgi açıkladı:

“Sayın Eyigün, hızlı tren için bulunan dış kredide sorunların aşıldığını ve onay aşamasına gelindiğini, için bitmek üzere olduğunu söyledi.”

Şunun altını çizdi:

“Dış krediyle birlikte işe hızla başlayacaklarını ve hattın inşaatını 30 ayda tamamlamayı yeni hedef olarak belirlediklerini aktardı.”

İkinci bilgi ise şu:

“Hızlı tren inşaatında bugüne kadar, çift demiryolu hattı olanı tek tünel kazıldığını, bunun yerine ayrı ayrı iki tünel açmaya başlandığını öğrendim. Şu an iki makine iki ayrı tünel açıyor.”

Yöntem farkını da anlattı:

“Genel Müdürümüzün bana verdiği bilgiye göre, tek hatlı iki ayrı tünel sistemine geçilerek en az 6 aylık süre kazanılmış. Bu da, işin hızlanmakta olduğunu gösteren bir başka gelişme.”

Bakışı şu:

“Hızlı trenle birlikte Bursa’dan Ankara’ya karayoluna göre daha kısa ve çok daha konforlu bir ulaşım sağlanacak. Metronun Balat’ta hızlı tren garıyla buluşması da yolcuları rahatlatacak.”

Bu sözleri dinleyip de umutlanmamak elde mi?

Tren biletinin ucuz kalmasında Kılıç etkisi

Sohbetimizde… AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’tan komisyon çalışmalarındaki özel bir gelişmeyi öğrendik.

“Avrupa ülkelerine göre en ucuz hızlı tren bileti bizde. TCDD’ye sağlanan bu sübvanse edilmesi 2020’de bitiyordu. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak bu sürenin 2023’e uzatılmasında çabalarım var. Biletlerin ucuz kalması kolay olmadı.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X