Bursa’daki dev arsa yine el değiştiriyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, otel, otopark ve AVM imarlı arsayı Büyükşehir Belediyesi’den 2014 yılında 12,8 milyon lira ödeyerek alan firmanın, aynı alanı satılığa çıkardığını bugünkü köşesinde duyurdu…

Bursa’daki dev arsa yine el değiştiriyor!

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Haşim İşcan Caddesi üzerindeki eski Bıçakçılar Çarşısı arsasını satın alan Adanalı firma burayı elden çıkarıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem yönetiminin Aralık 2104’de 12,8 milyon liraya sattığı otel, otopark ve AVM imarlı arsa, otel ve ticari alan ruhsatı alınmış olarak satılık ilanına konmuş.

Firmanın burası için ne istediği bilinmiyor.

Bursa’ya uzun yıllar Bıçakçılar çarşısı olarak hizmet veren yaklaşık 5,6 dönümlük arsa bir süre BURBAK tarafından da otopark olarak işletilmişti.

Mülk sahibi firmanın halen otopark olarak kullanmaya devam ettiği arsanın akıbeti ne olur? Bu şimdilik meçhul.

Ancak, kent merkezinde 2 emsali olan otel, otopark ve AVM ruhsatlı bu kıymetli arsanın daha uzun yıllar boş kalacağını sanmıyoruz.

Alıcı firmanın yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alan yapabileceği değerli arsanın plan notları gereği yükseklik serbestliği de var. Yani, arsayı alan firma kapalı alanı göğe doğru da kullanabilir. Kaldı ki, burası için alınmış ruhsat ve hazır bir proje olduğu da tabelada alıcılara paylaşılıyor.

2014’de Adana merkezli Bakırlar İplik Sanayi Ltd. Şti’ye satılan arsanın bakalım yeni sahibi kim olacak?

Bursa’nın merkezinde, tarihi hanlar ve çarşılar bölgesinin de hemen altındaki bu arsanın turistler için bir ara otobüs parkı olarak kullanılması planlanıyordu. BURBAK’ın 100 otobüs, 300 küçük araçlık otopark ile otel ve han projesi vardı. Ancak, o günkü Büyükşehir Belediyesi yönetimi projeyi askıya alıp, arsayı satmıştı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X