Bursa’dan Bakan Soylu’ya ne raporu gitti? Detayları OLAY açıklıyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, tam kapanma döneminde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Bursa’dan giden raporun ayrıntılarını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’dan Bakan Soylu’ya ne raporu gitti? Detayları OLAY açıklıyor…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Siyasi teşkilatlanmada… Ekonomik, sosyal, siyasi kararların sokaktaki yaşamı etkileyişiyle beklentilerin düzenli olarak en üst makama iletilmesi amaçlanır.

Sistem gereği…

Mahalle temsilcilikleri ilçe yönetimlerini, ilçeler il yönetimini bilgilendirir. İl de topladığı görüşleri partisinin genel merkezine iletir.

Eğer…

Parti iktidarsa gelen bilgiler hükümetin rotasını belirler. Muhalefetse de yol haritası belirleyip strateji oluşturur. Siyasi partiler için bu yöntem, en sağlam bilgi kanalı olarak işler.

Ne var ki…

Geçmişte çalışan bu kanal çok uzun süredir siyasetin ilgi alanı dışında kalmıştı, ama son dönem işlemeye başladı.

Nitekim…

Pazartesi akşamı AK Parti’nin haftalık İl Yönetim Kurulu toplantısı bu kanalın yeniden işlemeye başladığını gösterdi.

Toplantıda…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, 17 günlük kapanma kapsamında alınan kararlara ilişkin kendisine iletilen uygulama sorunlarını gündeme getirdi, gözlemlerini de ekleyerek arkadaşlarıyla paylaştı.

Onun anlattıklarından ve yönetim kurulunun aktardıklarından e-devlet uygulamasında sorunların yoğunlaştığı görüldü.

Bunun üzerine…

Kapanma kararıyla ortaya çıkan sorun ve aksaklıkları rapor haline getiren Gürkan, önerilerini de ekleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletti.

Yani…

Siyasetin uzun süredir işlemeyen aşağıdan yukarıya piramit sistemiyle bilgi akışı kuralını yerine getirdi.

Örneğin…

“Çok sayıda personel çalıştıran firmalarda e-Devlet şifresi olmayan personel sayısının çokluğu ve bazı çalışanların e-Devlet’i kullanamamaları” gerçeğini anımsatarak manuel uygulamanın sürecin sonuna kadar devam etmesini önerdi.

Aynı şekilde…

Tarım çalışanlarıyla günlük-mevsimlik işçilerin e-Devlet kullanma şansı olmadığını bildirdi. Süreç sonuna kadar evrak çıktısında devlet onayına gerek kalmadan işveren sorumluluğuyla işlem yapılmasını da önerilerine ekledi.

 

Market kararı doğru, seyahat belgesi sıkıntılı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kapanma kararı uygulamalarıyla ilgili rapor gönderen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan şuna da dikkat çekti:

“Zincir marketlerin pazar günü kapatılması, zorunlu ihtiyaç dışında ürün satılmaması esnafı korur, metrekare sınırlaması da olabilir.”

Ayrıca…

“Şehirlerarası izin belgelerinin mülki amirler denetiminde manuel verilmesi” isteğiyle, bazı sanayi ürünleri NACE kodlarının sistemde görünmemesinin sıkıntılarını da iletti.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X