Bursalı doktorun testleri, çalışan sayısı çok fabrikaları rahatlattı!

Elimizde rakamsal veri yok, ama gördüklerimiz ve duyduklarımız koronavirüs vakalarında artış yaşandığını, sosyolojik dengenin değiştiğini gösteriyor. Kamu hastanelerinde acil vakalar dışında ameliyatlar durdu, yataklar korona için ayrıldı. Bursa’da İl Sağlık Müdürlüğü ve Tabip Odası Başkanlığı yapan Dr. Murat Ünal, çalışan sayısı fazla olan fabrikaların uygulayabilecekleri ve hastanelerin yoğunluğunu azaltacak 2 dakikada sonuç veren testi tanıttı. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursalı doktorun testleri, çalışan sayısı çok fabrikaları rahatlattı!

Geçmişte… Bursa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, İl Sağlık Müdürü, Bursa Tabip Odası Başkanı gibi önemli görevler yaptı.

Ardından…

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak siyasete atıldı. 2019 yerel seçiminde AK Parti Mudanya Adayı’ydı.

Uğradığında…

Önce, artan koronavirüs vakaları üzerine konuştuk. Eski bir sağlık yöneticisi olarak izlenim ve bilgilerini aktardı.

Sonra da…

Cebinden çıkardığı küçük poşette Türklab markasını görünce, “Şahin Yağlıdere’nin ürettiği koronavirüs test kiti mi?” diye sorduk.

Çünkü…

Test kitlerinin üreticisi Dr. Şahin Yağlıdere’yi iyi tanırız. 1989’da ilk Yıldırım Belediye Meclisi’ne DYP’den seçilmişti. DYP Yıldırım İlçe kongresinde 1 oyla kaybetti, DYP İl Yönetim Kurulu’nda siyaset yaptı.

Bir süredir…

İzmir’de yaşayan Dr. Yağlıdere’nin kurduğu biyoteknoloji firmasıyla koronavirüs test kiti ürettiğini ilk 24 Nisan’da bu sütunlarda paylaştık. Türklab markasıyla Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği testleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın tanıttığını da 7 Haziran günü duyurduk.

İşte…

Dr. Murat Ünal uygulaması çok kolay testi bize de yaptı. Uzun süre heyecanla beklemeden 2 dakikada sonucun negatif olduğunu birlikte gördük.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X