Bursalı esnafa büyük hüsran!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursalı esnafın Ramazan Bayramı arefesinde talep ettiği ancak kabul görmeyen isteğini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursalı esnafa büyük hüsran!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

17 günlük tam kapanma on binlerce esnafı zorda bıraktı. Dükkanlar, işletmeler günlerdir kapalı. Bayram sonuna kadar da açılmayacak. Esnaf biran evvel tam kapanmanın sona ermesi ve iş yerlerinin yeniden açılmasını bekliyor.

Pazar yerleri de tümden kapanmıştı ama esnaf mağduriyetini belirtince sadece cumartesi açık olma izni verildi. İyi ki açılmış, yoksa vatandaş marketlerin insafsızlığına mahkum olacaktı. Pazarlar bir günlüğüne açılınca, marketlerin de etiketlerini düşürdüğü görüldü.

Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu bayram öncesi arefe günü, pazarların açılması konusunda çokça girişimde bulundu ama maalesef İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmış değil.

Bu konuda Bursa’nın iktidar partisi yöneticileri ve milletvekilleriyle de temas kuran Aksu’nun olumlu bir netice alamadığı anlaşılıyor. Bunun ardından da semt pazarlarının Bursa’da bayramın son günü olan cumartesi günü açılacağını duyurdu.

Tam kapanma döneminde semt pazarları risk alınıp bir günlüğüne de açıldı ama görüntüler yine aynıydı. Maske ve mesafe kuralına uymayan esnaf ve vatandaşlar da yok değildi.

Vaka sayılarını düşürmeye çalışıldığı bir dönem de daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X