Bursalı muhtarları büyüleyen dev eser!

Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın, Bursalı muhtarların Çanakkale’de etkilendikleri eseri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursalı muhtarları büyüleyen dev eser!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bizim muhalefet, AK Parti hükümetinin 2002’den bu yana yap-işlet devret modeliyle hayata geçirdiği eserleri beğenmiyor, ülke ekonomisine, hazinesine zarar verdiğini düşünüyor.

Şehir hastanelerinden otobanlara, tünellerden köprülere ne varsa yap- işlet-devret yöntemiyle yapılmış ve çok yoğunluklu kullanılan tüm projeleri yerden yere vuruyor.

Sonra da, memleketin dört bir yanındaki bilboardlara, ‘Projeye değil, ranta karşıyız ilanları veriyor.

Fakat, muhalefetin bu çıkışlarına halk itibar etmiyor ki, 2002’den bu yana işbaşındaki yönetimi önüne konan her sandıkta değiştirme ihtiyacı da duymuyor.

Bu bir yoğurt yiyiş biçimi. Halk muhalefete yetki verdiğinde onlar bu yöntemi değiştirebilirler.

İçişleri Bakanlığı’nın doğu ve batı illerindeki muhtarları kaynaştırma amaçlı, ‘Türkiye Muhtarları El Ele projesinin son ayağı Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu öncülüğünde, merkezi Bursa’da bulunan Marmara Muhtarlar Federasyonu’nun üyelerinin de katılımlarıyla gerçekleşen Çanakkale buluşmasında muhtarlara Türkiye’nin dev şaheseri olan 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı gezdirildi.

Fotoğrafları dün Osmangazi Muhtarlar Derneği önceki dönem başkanı İdris Aydın paylaştı. Yanında yeni Başkan Burhan Mandacı ile Konfederasyon Başkanı da vardı.

Gerçekten Çanakkale Boğazı’ndaki köprü, muhteşem heybetiyle kendisini seyredenleri büyülüyor. Doğrusu, fotoğraflar bile etkileyici. Bir de üstünden geçtiğinizi düşünün.

Hizmete girdiğinde boğazı 6 dakikada geçerek karaya çıkılacak.

Artık son bir kaç tabliyenin montajı kalmış. Bu dev eser önümüzdeki yıl hizmete açılacak.

Elbette daha proje bitmeden, hizmete girmeden geçiş ücretinin dövizle olması da eleştirilmiyor değil. Fakat, uluslararası sözleşmelere imza attığınızda, ülkeniz döviz kurundaki o dalgalanmadan etkilense de bağlayıcı hükümler nedeniyle o maddeler sizin lehinize değiştirilemiyor.

Kimi projelerdeki geçiş, yolcu, araç garantisi çok eleştiriliyor.

Keşke onlar değiştirilebilse.

Başlangıçta hükümetin kasasından hiç para harcanmadan yaptırılan bu eserlerin sözleşme gereği açıldığında da garanti kısımlarının karşılanması muhalefete malzeme oluyor.

Belki bu hesaplar baştan daha titiz yapılabilirdi.

Muhtarların övgüyle sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüntüler sonrası Türkiye’nin gücünün nereden nereye geldiğini bir kez daha fark ediyorsunuz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X