Bursa’nın 59 yıllık hasreti ne zaman bitecek?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar’ın Bursa’nın hızlı tren projesiyle ilgili sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın 59 yıllık hasreti ne zaman bitecek?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, kentin ulaşım projelerin sorgulamayı sürdürüyor. Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar dün yaptığı basın açıklamasıyla, Bursa’nın kanayan yarasına dönüşen, onca başbakan, bakan, TCDD Genel Müdürü eskiten ve bir türlü bitirilemeyen projenin akıbetini sordu.

Bursa’nın demiryolu hasretinin ne zaman biteceğini soran Küçükkayalar, 59 yıldır kentin bu hasretinin dinmediğini hatırlattı.

Bursa-Bandırma-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi’nin 75 kilometrelik Bursa-Yenişehir kesimi ihalesinin 2011 yılında yapıldığını, 2012’de temelinin atıldığına dikkat çeken Küçükkayalar, “İşin bitim tarihi olarak 2016 yılı belirlenmişti. 11 yıl geçti bitmedi” dedi.

Bursa tren projesinde 5 ihale yapıldığın bildiren Küçükkayalar, buna en son 95 kilometrelik Bandırma uzatmasının da eklendiğini, bir de Osmaneli üzerinden İstanbul ve Ankara’ya 2 saat 15 dakikalık bir yolculuk süresi öngörüldüğünü, bunun pratikte tercih edilip edilmeyeceğine de gündeme getirdi.

Proje için önerilerde de bulunan İMO Şube Başkanı, 22 kilometrelik Gemlik demiryolu projesinin buna eklenmesini, Bursa banliyösü kurulup, Gemlik-Engürücük-Güzelyalı-Mudanya hattının da ilave edilmesini, Nilüfer, Kayapa, Demirtaş, Görükle, Hasanağa ile Yenişehir Havalimanı’nın da banliyö ile bu hatlara eklenmesini teklif etti.

Tren projesindeki sarkma ile Bursa’nın rekora koştuğunu dile getiren Küçükkayalar, “Şimdilik geç bitirilme rekoru açılışı 8 kez ertelenen Ankara-Sivas projesinde. Ama korkarız ki, onun yarısından daha az uzunluğu olan 201 kilometrelik Bursa demiryolu projesi bu rekoru egale edebilecek noktaya gelmiş durumdadır” ifadelerine de yer verdi.

İMO Bursa Şube Başkanı Küçükkayalar sözlerini, “Bursa’nın demiryolu hasretinin ne zaman sona ereceğinin net bir cevabını Bursalılar adına almak istiyoruz” diye tamamlardı.

Temel atılmış, üstünden 11 yıl geçmiş.

Türkiye’nin milli muharip uçağı bile bu süreden daha kısa zamanda havaya kalkacak.

Geçen sürede, projede koltuk değiştirenlerin sayısı dahi unutuldu. Küçükkayalar’ın da sorduğu gibi Bursa’ya ve Bursalılara halen net bir cevap verilemiyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
3 adet yorum var

3 adet yorum var

  1. Sayın cumhurbaşkanı gelince de bakanlar sorsun bence bir 10 yıl daha bitmez bilecik tarafında sorun var diye açıklama yapıdı iyide bursa tarafında hiç çalışma yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X