Bursa’nın bir değeri daha tescillendi

Bursa’da üretilen ve kentle özdeşleşmiş coğrafi işaretli ürünlere bir yenisi daha eklendi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde, ünü yurt dışında bile yayılan Mustafakemalpaşa tatlısına coğrafi işaret alındığını aktardı.

Bursa’nın bir değeri daha tescillendi

Yılmaz, konuyla ilgili gelişmeleri şu ifadelerle aktardı:

Süreci… Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası birlikte yürüttü. Sonunda, uzun ve zorlu süreç sabırla aşıldı.

Böylece…

Mustafakemalpaşa’nın herkes tarafından bilinen, hatta ünü yurt dışında bile yayılan Mustafakemalpaşa Tatlısı dün itibariyle coğrafi işaret aldı.

Daha önce…

Coğrafi işaret tescili alan Gemlik Zeytini, İskender Kebabı, Bursa Siyahı gibi ürünlerin ardından, Bursa lezzet dünyası için çok önemli olan 13. tescil Mustafakemalpaşa Tatlısı’na verildi.

O nedenle…

Ankara’da Türk Patent ve Marka Kurumu’nda düzenlenen törende tescil belgesini Mustafakemalpaşa adına AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin aldı.

Bursa’nın gastronomi markalarına güç katan coğrafi işaret tescili pazartesi günü Mustafakemalpaşa’da düzenlenecek basın toplantısıyla duyurulacak.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X