Bursa’nın bu ilçesine akın var! 30 milyon araç girişi…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeye olan ilgiyi rakamlarla ortaya koydu… Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, kaleme aldı.

Bursa’nın bu ilçesine akın var! 30 milyon araç girişi…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın çok tercih edilen, emeklilik sonrası en fazla yaşanılmak istenen ilçelerinden biri Mudanya.

Hem Bursa hem İstanbul’a yakınlığıyla Türkiye’nin gözdesi olan Mudanya’ya yılda 30 milyon aracın giriş yaptığını öğrendik.

Dün Olay Medya’yı ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,TÜİK verilerine göre 120 bin gözüken ilçe nüfusunun gerçekte 250 binler dolayında olduğunu, bunun haftasonları 500 bine çıktığını söyledi.

Mudanya’ya haftasonları 150 bin aracın giriş yaptığını, bu sayının yılda 30 milyona ulaştığını da dile getiren Türkyılmaz, “Bu kentin otopark, eğitim, sağlık, altyapı, trafik vb. gibi sorunları da gerçekçi nüfusa göre planlanıp, çözülmeli” dedi.

İlçede sadece sahilde yeşil alanların bulunduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, “Mudanya’nın alternatif yaşam alanları olmalı. Biz temizlik anlamında da Bursa’nın ve Türkiye’nin en temiz ilçelerinden biriyiz” diye konuştu.

Türkyılmaz, ilçesindeki 5 mahallede mikro bölgeleme yapılarak zemin dayanıklılığının tarandığını, ‘Asrın projesi’ diye tanımladığı bu çalışmayla ilçe sakinlerinin, depremlere karşı daha sağlam ve dayanıklı yapılarda yaşamlarını sürdürmesinden yana olduklarını vurguladı.

Türkyılmaz, Mesudiye’nin Özel Koruma Havzası olduğunu ve buranın koruma planlarının hazırlandığını, onay için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderileceğini de hatırlattı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X