Doğaseverlerin her talebine nitelikli bir şekilde cevap verebilecek kapasiteye sahip olan Orhaneli’de içerisinde 1 restoran, 2 katlı kır evi,15 adet bungalov bulunmaktadır. Toplamda 45 adet yapılması planlanan bungalov evlerin haricinde alanda jumping, paintball, at biniciliği aktivite alanları mevcut.
İklim değişikliği ile mücadele etmek için güneş enerjisi gibi doğa dostu ve sürdürülebilir enerji çözümlerini tesislerimizde uyguladık. Dünya iklim değişikliği ile mücadele ederken bizlerde üstümüze düşeni yapmalıyız dedik ve tesislerimiz için tükenme riski olmayan güneş enerjisini tercih ettik.
Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezimizi açarak insanların şehir hayatının gürültüsü, hava kirliliği ve gündelik yaşamın yaratmış olduğu olumsuz etkilerden arındırmayı amaç edinmiştik. Mesire alanı içerisinde bulunan merkezimizde proje başlangıcından itibaren hiçbir canlının yaşam alanını kısıtlamamaya ve doğanın bütüncül yapısını bozmamaya özen gösterdik. Bungalov evlerimizin tamamı güneş enerjisi panelleri ile kaplı durumda 7/24 güneş ışınlarını alan panellerimiz Bungalov evlerde doğa dostu enerjiyi sağlamış olacak.
Tabii ki biliyoruz ki güneş enerjisi tek başına yeterli değil ancak doğa dostu çözümlerle doğamızı koruyarak bir adım atmış olduk diyoruz.
Gençlik ateşi Göynükbelen’de yanıyor
Belediyemizin destekleriyle Göynükbelen Gölcük Yaylasında Marmara’da alanında tek olacak bir Gençlik Kampı oluşturuyoruz. Gençlerimizin eğitimlerinin yanı sıra vakit geçireceği alanlar da bu kampın içerisinde olacak. Doğaya olan hassasiyetimizi bu alanda koruduk. Yeşil alanların korunarak oluşturulduğu kampımızda; gençlerimiz doğayla vakit geçirirken hem öğrenip, hem eğlenecekler. Burada inşa ettiğimiz yapılar yine güneş enerjisi panelleri ile donatılmış durumda. Geri dönüşüm ve yeniden kazanım odaklı faaliyetleri ile gençlere doğa farkındalığını aşılamış olacağız.
Sadağı Kanyonu ve rafting keyfi
İlçe merkezine sadece 6 km uzaklıkta yer alan Sadağı Kanyonu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Milli Parklar tarafından koruma altında olan Sadağı Kanyonu toplamda 12 km uzunluğundadır. Yıl boyunca yerli-yabancı turistlere ev sahipliği yapılan kanyonda geleneksel bir kır evi, piknik yapılan pek çok alan bulunmaktadır. Doğanın her tonunu içerisinde barındıran Sadağı Kanyonu tarihi-kültürel açıdan da büyük öneme sahiptir. Roma İmparatoru Hadrianus’un eşi için yaptırmış olduğu kaya hamamı günümüzde de sağlam durmaktadır.
Yaz kış her dönem ilginin çok yüksek olduğu bir yer olan Sadağı Kanyonu elimizdeki verilere göre geçtiğimiz yıl toplamda 1 milyonun üzerinde vatandaşımız tarafından ziyaret edilmiş. Kanyonumuza gelen misafirlerimize kır evinde doğa ile iç içe yeme-içme ve doğa yürüyüşü olanakları sağlanmaktadır.
Milli parklar tarafından koruma altına alınan Sadağı Kanyonu’nda kır evi güneş enerjisi panelleri ile donatıldı. Belediyemize ait olan işletme tamamen doğa dostu tükenmeyen enerji kaynakları ile hizmet vermektedir. Öte yandan yine Kanyon’da bulunan trekking alanı boyunca misafirlerimize eşlik eden dağların arasından süzülen akarsu mevcut. Dönemsel olarak debisi değişen akarsuyun temizliği Orhaneli Belediyemiz ekiplerince yine ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde yapılmaktadır. Belediye faaliyetlerimizin alan sınırları içerisinde temel misyonumuz tüketmeden, yenileyerek doğanın sürdürülebilirliğini desteklemektir.
8 KİLOMETRELİK PARKUR…
Marmara Bölgesi’nde tek olan, 8 km uzunluğundaki Orhaneli Rafting parkurunda 12 adet rappit bulunmaktadır. Parkuru ziyaret edenler adrenalini en güvenli şekilde burada yaşayabilirler. Yaz-kış pek çok misafiri ağırlayan Orhaneli Raftingte hiçbir bot lisanslı eğitimli rehberler olmadan suya salınmıyor. Orhanelimizin gençleri geçtikleri eğitim süreçlerinin ardından edindikleri lisanslar ile Orhaneli Rafting ile istihdam edilmektedirler. İlçemizden geçen Kocasu Çayı sınırlarında düzenli aralıklarla temizleme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.
BAŞKAN’DAN DAVET
Orhaneli’nin genç ve dinamik Belediye Başkanı Ali Aykurt, ‘Tüm maceraseverleri, doğa tutkunlarını ve dağın şifalı havasından faydalanmak isteyenleri yaz-kış demeden ilçemize bekliyoruz’ diyor.
700 yıllık gelenek BEYCE PAZARI
700 yıllık bir geleneği ilk günkü gibi yaşatan Tarihi Beyce Pazarı türkülere bile konu olmuştur. Zeki Müren’in seslendirdiği ‘A Fadimem Hadi Senle Kaçalım’ türküsü bu pazarı anlatmaktadır. Her salı saat 10.00’da Bereket duası ile açılan tezgahlarda köylü vatandaşlar her mevsim yetiştirdiği doğal ürünleri doğrudan pazarlama şansını elde ediyor. Beyce Pazarı’na gelen vatandaşlar doğal ürünleri birinci elden yani üreticinin direk kendisinden ulaşma imkânını buluyor, öte yandan yöremizde tarım işiyle uğraşan tüm hemşehrilerimiz ise ürünlerini pazarlama şansını elde etmiş oluyor. Her mevsim bambaşka renge bürünen Beyce Pazarı ilçe merkezinde ziyaretçilerini bekliyor.
Çevreci iki yatırım: Katı atık aktarma tesisi ve GES
Orhaneli de çöp ve duman kokusu tarih oldu. Orhaneli merkezde oturan vatandaşlarımızın 40 yıllık kötü koku ve hava kirliliği problemini çözüme kavuşturduk. Bazı hizmetler vardır, çok dikkat çekmez ama bulunduğu bölgenin çevre ve toplum sağlığı için hayati önem taşır işte o öneme sahip Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma Tesisi Orhanelimizde hizmet vermeye başladı. Çöp kokusu ve duman gibi milletimizi bezdiren çevre sorunu son buldu. Bursa su şehri ve Orhanelimiz de içinde yer aldığı dağ bölgesi olarak adlandırılan bölge doğal su kaynakları bakımından zengin bir potansiyele sahip. Gelecek nesillere daha temiz daha sürdürülebilir bir doğa bırakmak için bir diğer hizmetimizde su arıtma tesisimizin kapasitesini arttırmak oldu. Böylelikle kapasitesi arttırılan su arıtma tesisimiz çiftçilerimizin su kaynağını oluşturuyor ve su tasarrufu adına büyük bir fark yaratıyor.
1116 kw güce sahip 4.400 panelden oluşan güneş enerjisi sistemlerimiz sayesinde yıllık 1.600.000 kw elektrik üretimini gerçekleştiriyoruz. Böylece yıllık 1068 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik enerjisi üretiliyor. Doğaya atık bırakmadan sürdürülebilir enerji üretimini Orhaneli Belediyesi olarak destekliyoruz