Bursa’nın geleceği için kritik gün!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün yapılacak kritik görüşmenin detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın geleceği için kritik gün!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

1/100.000 Ölçekli Bursa 2020 Çevre Düzeni Planı hükmünü kaybetti. Artık yeni üst ölçekli plana ihtiyaç var. Üzerinde uzun süredir çalışmalar yürütülen, Kamu kurumları, STK’lar, BESOB, Akademik Odalar ve sanayici iş insanları kuruluşlarının görüşüne açılan 2040 hedefli o plan için Bursa Büyükşehir Belediyesi bugün bir kez daha bilgilendirme yapacak.

Bursa’nın 4 milyon 250 bin nüfus projeksiyonu öngörülerek hazırlanan yeni imar anayasasının yıl sonuna kadar süreçleri tamamlanarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne indirilmesi hedefleniyor.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantı saat 14.00’te başlayacak. O toplantıda planın son durumu hakkında Büyükşehir bürokratları katılımcılara genel bir sunum yapacaklar.

Sonrasında ise yeni yıl ile birlikte 1/100.000 Ölçekli Bursa 2040 Çevre Düzeni Planı’nın meclis onayı alınarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulması öngörülüyor.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak hedef ve planlamaların yer aldığı yeni imar anayasasının artık daha da gecikmeden yürürlüğe girmesinde kentimiz için fayda var.

Yeni Çevre Düzeni Planı’nın süreçlerinin tamamlanması için bürokratlarını talimatlandıran Büyükşehir Belediyle Başkanı Alinur Aktaş da tıpkı Erdem Saker gibi, döneminde kentin gelecek 20 yılına ilişkin imar anayasasını hazırlamış bir belediye başkanı olarak tarihe geçecek.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X