Bursa’nın yeni cazibe merkezi olacak! 250 dönümlük araziye 50 milyon TL’lik yatırım…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da heyecan verecek projenin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın yeni cazibe merkezi olacak! 250 dönümlük araziye 50 milyon TL’lik yatırım…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önce… Mustafakemalpaşa’nın termal bölgesi Tümbüldek’i sağlık turizminin cazibe merkezi yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihaleye çıktığını 28 Ağustos günü bu sütunlarda duyurduk.

Sonrasında…

İhaleyi kazanan Sanayici Muhammed Etkeser’in açıklamalarına 22 Ekim günü yer verdik. Üstelik Etkeser daha ihale sonrası niyetini gösterdi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı bize 5 kat ve 300 yataklı tesis izni veriyor. Fakat yeri görünce ormana beton dökmenin cinayet olacağını düşündüm. Tek ve en fazla 1.5 katlı taş-ahşap evlerle ‘yatay termal köy’ kararı verdim.”

İşte…

Böyle güzel yaklaşımlarla ilk adımları atılan proje şimdi yaşama geçme aşamasına geldi.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar bölgeye gidip turizm yatırımcısı Muhammed Etkeser’le bir araya geldiler.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in de hazır bulunduğu buluşmada, projeyle ilgili düşünceler ve beklentiler ortaya kondu.

O buluşmayı…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a sorduk. Şunu söyledi:

“250 dönümlük alana Bursa için çok önemli bir projenin ihalesi yapıldı. Böylesine büyük projeye Bursa’dan yatırımcı çıkmasını önemsiyorum.”

Şunun altını çizdi:

“Bugüne kadar kaplıcayla anılmamış bir ilçemize 50 milyon liralık proje kazandırmak için yatırımcının fedakarlık yaptığını düşünüyorum. Teşvik edilip destek verilmesi Büyükşehir ve ilçe belediyemiz için önemli.”

Projeye bakışı da şu:

“Bursa için sağlık turizmine çok önem veriyoruz ve daha geniş alana yaymak için yeni projeler geliştiriyoruz. Bu da Tümbüldek’le başladı.”

Şunu vurguladı:

“100 yıl önce yapılmış küçük bir hamam olan Tümbüldek’i Bursa sağlık turizminin yeni cazibe merkezi haline getiriyoruz.”

Anlaşılan o ki…

Büyükşehir ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin desteğiyle Tümbüldek’te yepyeni bir termal kent doğacak.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X