Bursa’nın yıllardır beklediği yeni sanayisinde yeni umut!

Bursa’da yıllardır yapımı beklenen Çataltape Sanayi Sitesi’nin son durumuna ilişkin bilgileri Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü yazısına taşıdı.

Bursa’nın yıllardır beklediği yeni sanayisinde yeni umut!

Aydın, yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bursa esnafının kanayan yarası Çataltape Sanayi Sitesi’nin son durumu hakkında da bilgi veren Bilgit, yapı kooperatifinin geçtiğimiz pazar günü mali genel kurulunda, burada 2008’de 4’er bin lira yatıran ama kooperatife üye olmayan hak sahipleri için güncellemenin konuşulduğunu hatırlattı.

Bilgit, üç ay önce de Vali Erol AyyıldızAK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile konunun masaya yatırıldığını, eskalasyon çalışmasının da sürdüğünü ifade etti.

Bilgit, “Kimi arkadaşlarımız 2008’de verdiği para ile 41 çeyrek altın alındığını belirterek, bunun iade edilmesi halinde ayrılmak istediklerini söylüyorlar. Buradan yine yer almak isteyenler de var. Bursa metropol bir şehir. Planlı sanayi sitesi alanı bulmak güç. Devlet bu işi çözmek için çabalıyor. Çözüleceğine de inanıyorum. Bu yönde gayret gösteriyoruz. Devir hakkı da verilebilir” dedi.

Halen 600 ortağın 58 dükkânın inşası için ödeme yaptığını, bunlar için kura çekileceğini, kalan dükkânların yapımının ise bu yöntemle uzun süre alacağını kaydeden Bilgit, “Geride daha 2 bin 200 kişi var. Deprem bölgesinde yoğunlaşmış olsa da TOKİ buraya yeniden girebilir. TOKİ diğer kentlerde sanayi siteleri yapıyor” diye konuştu.

Bilgit, Bursa’da esnaf için yeni bir sanayi sitesine çok acil ihtiyaç olduğunu, küçük esnaf için en son, yıllar evvel OTOSANSİT’in yapıldığını da sözlerine ekledi.”

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X