Bursaspor küme düşer mi hiç!

Samet Aybaba, camiaya güven aşıladı, zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi ve Ankaragücü maçı sonrası yayılan düşünceye için net konuştu:

Bursaspor küme düşer mi hiç!

Deneyimli teknik adam ‘Biz uzun vadeli bir plan için buradayız. Böyle bir şehrin takımı altyapıdan 15 oyuncu çıkarır yine düşmez. Bursaspor bu sezon sıralamada 5 ile 8 arası pozisyon almalı. Sonra daha yukarıları hedeflenmeli.’ diye konuştu. 

Yarın sezonun ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Bursaspor’da Teknik Direktör Samet Aybaba, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Henüz transferi tamamlayamadıkları için Fenerbahçe maçı öncesinde takımda eksikliklerin olduğunu belirten Aybaba, “’Bazı eksikliklerimiz var ama mevcut kadromuzla en iyisini yapmaya çalışacağız. Maça odaklandık, çıkıp oynayacağız.

  İnşallah sonuç da istediğimiz şekilde olur” diye konuştu. Bursaspor’a uzun vadeli proje için geldiğini ve bunun için 3 yıllık sözleşme imzaladığını belirten deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:

UZUN VADELİ BAKIYORUZ

“Şehre yakışır bir performans sergileyen takım oluşturacağız dedik ama bunun için zamana ihtiyaç var. Biz uzun vadeli bakıyoruz. Tabii ki kadromuz netleşsin, oyuncular hemen gelsin istiyoruz ama ekonomik sıkıntılar var.

Oyuncular araştırıyorlar. Şehrin futbol kültürüne bakıyorlar, ona göre birtakım sapmalar oluyor, gayet doğal bunlar. Santrforda çok önemli bir ismi kadroya katmak istiyoruz.

Transferde son aşamalara geldik gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bu transferleri bitiririz diye düşünüyorum.”

CİDDİ HEDEFLER OLACAK

Deneyimli teknik adam, “’Daha sezon başlamadan şehirde ‘Bu takım düşer’ söylemleri oluştu. Bunun için neler söyleyeceksiniz?” sorusuna, “Bursaspor düşer mi hiç?. Bunu konuşmayın. Böyle bir şehrin takımı altyapıdan 15 oyuncu çıkarır yine düşmez.

Bursaspor bu sezon sıralamada 5 ile 8 arası pozisyon almalı. Sonra daha yukarıları hedeflenmeli. Bu sezon Türkiye Kupası ile ilgili çok ciddi hedeflerimiz var” karşılığını verdi.

Samet Aybaba, takımda genç oyuncu Kubilay Kanatsızkuş’u deneyim kazanması için yurt dışında bir takıma vermeyi planladıklarını, bununla ilgili de girişimlerin olduğunu sözlerine ekledi.

Futbola döndürmeye çalışıyoruz

Bir gazetecinin “Takımda son iki yılda oyuncuların yaşadığı bir travma vardı. Hazırlık döneminde bunu atlatabildiler mi?” sorusuna Aybaba, şu yanıtı verdi: “Oyuncuların tekrar içeriye, futbola katılmalarını sağlamak zaman alacak. Bu arkadaşlar çok büyük düşüş yaşamışlar, psikolojik ve performans olarak.

Oyuncular arası diyalog gitgide artıyor. Birbirilerini anlamaya başladılar. Daha iyiye doğru gidiyor ama eksiklerimiz var. Bu iki sene çok zor geçmiş. Bazı arkadaşları futbola döndürmek özellikle takımdaşlığı geliştirmek zaman alacak gibi gözüküyor.”

Uzun vadeli bakalım

Bursa’nın dünyanın sayılı futbol şehirlerinden biri olduğunu ve bu takımı yeniden ayağa kaldırmak istediklerinin altını çizen Samet Aybaba, “Planlama yapmak zorundayız. Bursaspor bunu yapmadığı için bu duruma gelmiş.

Özellikle uzun vadeli. Bursaspor’u, futbol kalitesini yansıttığı günlere geri döndürmek için geldik. Uzun vadeli düşünelim. Herkes bu işle ilgili destek versin, küçük şeyleri büyütmeyelim.

Büyük bir resim çıkacak ortaya, bunu kaçırmayalım. Kaçırılırsa bundan daha da kötüsü olabilir.’ dedi. 

Sevgiye ihtiyacımız var

Geldiği ilk günden beri gözlemlediği en büyük şeyin sinerji düşüklüğü olduğunu dile getiren Aybaba, ‘Bursaspor en çok sevgiye ihtiyaç duyuyor. Bizim takımın coşkulu bir şekilde sevgiye ihtiyacı var. Hesaplaşma varsa zamanı geldiğinde hesaplaşalım.

Onun için taraftarımız Bursaspor’un tekrar eski günlerine dönmesi için oyuncularımıza sevgi ile baksınlar. Oyuncularımız protestodan bunalmış.

En azından opsiyon tanımak lazım. Oyuncu da korkuyor. Şehirden rica ediyorum; takımımızı sevelim. Başka takım mı var?” şeklinde konuştu. 

Olcay ve Vagner Love transferleri olacak mı?

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Olcay Şahan’ı çok sevdiğini ancak ekonomik anlamda zor transfer olduğunu, Vagner Love’la ilgili ise kendilerine takasla ilgili her hangi bir teklifin gelmedini söyledi.Aybaba, ‘Olcay, çok karakterli oyuncu.

Coşku anlamında çok iyi ama ekonomik anlamda ulaşamayacağımız noktada. Büyük paralara oluyorlar bu oyuncular. O noktaya yaklaşamıyoruz. 

Wagner Love ile ilgili bize gelen takas teklifi yok, bize gelen net bir teklif olmadı’ diye konuştu.

Tunay için burası şans

Samet Aybaba, yeni transfer Tunay Torun’un takıma katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Deneyimli çalıştırıcı  ‘Tunay Torun iyi bir oyuncu. Onun için burası bir şans. İnşallah değerlendirir ve katkı sağlar. Yerli oyuncu bulmak çok zor. 

Geçen sene fazla oynayamadı. Çünkü önünde Edin Visca ve Mosso gibi isimler vardı’ dedi. 

Talipleri çıkarsa giderler

Jires Kembo ve Tomas Necid’le alakalı da açıklamalar yapan Samet Aybaba, ‘
Jires uyarılmasına rağmen Bursa’ya gelmedi. Biz sezon başında değişim yapalım, bu değişim bizi daha farklı yere götürür diye düşündük ama bütün bunları yaparken, işin ekonomik yönü de var.

Bu 2 oyuncunun çok büyük maliyetleri var. Bu oyuncuları aramıza alıp değerlendirme konumundayız. Kulübün maddi yönü de çok önemli, bu arkadaşlara talip olmayınca aramıza aldık. Eğer talip olursa yeniden hamle yapabiliriz.’ diye konuştu. 

Kubilay yurtdışına gidiyor!

Ankaragücü maçında taraftarların tepkisiyle karşılaşan Kubilay Kanatsızkuş’a Avrupa yolu açıldı. Teknik Direktör Samet Aybaba, ‘Kubilay genç bir arkadaşımız, yurtdışına vermeyi düşünüyoruz.

Bazı çalışmalar yaptım, onun kendisi buradan uzakta geliştirmesi lazım. Kubilay büyük ihtimalle yurtdışında bir takıma kiralanabilir’ dedi.

Yazılanlar Harun’u  tedirgin ediyor

Harun Tekin hakkında çıkan transfer iddialarına ilişkin DE konuşan teknik direktör Samet Aybaba, şunları söyledi: ‘Harun ile ilgili devamlı yazılıyor çiziliyor. Kulübe doğru düzgün teklif gelmiyor. Harun bizim kaptanımız.

Bu yazılanlar, konuşulanlar onu tedirgin ediyor. Onun arkasında 3 tane çok iyi kalecimiz var, bu konu o 3 kalecimizi de rahatsız ediyor.

Harun Tekin kalırsa, Okan Koçuk da oynamak istiyor, Muhammed Şengezer de var. Harun bizim kalecimiz ve kaptanımız. Çok büyük teklif olursa Okan’ı ve Muhammed’i de değerlendirmek için planladık’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X