Bursaspor’da şimdi ne olacak?

2.Lig’e de veda edip 3.Lig’e düşen ve tarihinin en kötü günlerini yaşayan Bursaspor’da şimdi ne olacak? OLAY yazarları Erdal Akçay ve Emre Kurtbay değerlendirdi…

Bursaspor’da şimdi ne olacak?

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Süper Lig’de 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Bursaspor’un matematiksel olarak TFF 3. Lig’e düşmesi kesinleşti.

Dün ajanslar ve internet siteleri 1461 Trabzon FK maçının bitiş düdüğüyle birlikte yukarıdaki bu cümleyi okurlarıyla paylaştı…

61 yıllık Koca Çınar ne yazık ki tarihinde ilk kez TFF 3.Lig’de mücadele etmek zorunda kalacak…

Türk futbol tarihinin 14 yıl önce yeniden yazıldığı şampiyonluğun ardından 2013 yılından itibaren görev yapan yönetimlerin büyük hataları ve ihmalleri sonucu büyük çöküş yaşandı.

2018-2019 sezonunda 1.Lig’e, 2021-2022 sezonunda 2.Lig’e ve 2023-2024 sezonunda da 3.Lig’e düşen Bursaspor için sözün bittiği yerdeyiz…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de taşın altına gövdesini koymasıyla bu Koca Çınar düştüğü yerden çabuk kalkar ve koşar adım layık olduğu yere çıkar.

Vakit kaybetmeden belirlenecek güçlü bir ismin etrafında tüm camiayı ve şehri kucaklayacak yönetimi belirleyip Mayıs ayındaki kongreye gitmek yolu yarılamak demek.

2 senedir kapalı olan transfer tahtasının açılıp Bursaspor’u şampiyonluğa taşıyacak teknik ekip ve oyuncu kadrosu oluşturulduğunda 43 bin 963 kişilik Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nı tamamen dolduracak taraftarla yeni hikayeler yazarız.

Bursaspor için lig fark etmez. Bu şanlı armaya gönül verenler sahip çıktıkça Koca Çınar ilelebet yaşayacak.

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Malum son gerçekleşti. Bursaspor, öne geçtiği maçta evinde 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup olarak bitime 4 hafta kala resmen TFF 3. Lig’e düştü.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Bursaspor’un golü 28’de penaltıdan Çağatay Yılmaz’dan gelirken, konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 45+5’te İlhan Depe ve 90’da Atabey Çiçek kaydetti. 1461 Trabzon’da Ali Sühan Demirel 90+3’te gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sezon özelinde filmin sonu, sezonun en başından belliydi. Koskoca Bursaspor camiası, meydanı Recep Günay ve saz ekibine bırakarak sonu en baştan kendi elleriyle hazırladı aslında…

Birkaç konu dışında neredeyse kulübün fişini çekmeye gelen malum yönetimin, koltuk sevdası, akıl almayacak hamleleri ve her platformda Bursaspor camiasını küçük düşürmesi, koca çınarı buralara kadar sürükledi.

Açıkçası bazı hamleler zamanında yapılsaydı belki de bugün başka şeyler konuşuyor olabilir, en azından Bursaspor sene kaybetmeden bir sezon daha 2. Lig’de mücadele edebilirdi.

Daha önce de dile getirmiştim, sporla siyasetin çok iç içe olmaması gerektiğini ancak bu durumun içinden de siyaset olmadan çıkılamayacağını

Bu nedenle Bursalı ve Bursaspor sevdalısı olduğunu bildiğimiz Mustafa Bozbey’in, kenti Bursaspor masası etrafında toplayarak, öncelikle yapılması elzem olan transfer tahtasının açılmasıyla birlikte kurtuluşun fitilini ateşlemesini umuyoruz.

Mayısta yapılacak kongreyle birlikte şehrin göz bebeği Bursaspor’un güzel günlere adım atması en büyük temennimiz… Önümüzde çok uzun bir yol var. Bu yolda sabırlı ve emin adımlarla ilerlemek zorundayız.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X