Bursaspor’un şirketleşmesi için düşünülen model açıklandı!

Bursaspor Reklam ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Güleç, şirketleşme konusuyla ilgili, üyelerin de içinde bulunduğu çok yapılı bir model düşündüklerini açıkladı.

Bursaspor’un şirketleşmesi için düşünülen model açıklandı!

Emre KURTBAY

Güleç şunları söyledi:

“100 günlük bir süre için göreve geldik. Bu formayı terletmiş insanlardan kurulu bir yönetimiz. Görevi kabul ederken futboldan ekmek yemiş insanlarız. Enkaz edebiyatı da yapmayı iyi biliriz. Gündemi değiştirmeyi de iyi biliriz. Bunların hiçbirini yapmayacağımızı söyledik. Göreve geldikten iki gün içinde projelerden sorumlu olduğum için içinden çıkılmaz durumlar olduğunu tespit ettik. 5 ayda görevde kalan bir yönetimin 10 senelik sözleşmeler imzaladığını gördük. Biz, eskini derdiyle mi uğraşacağız yoksa yeni şeyler mi yapacağız. Kalıcı faydalar sağlamak istediğimizi için şirketleşme gündemini kamuoyuna sunduk. Beklentiler yükseldi. Şirket olduk, kuruluyoruz” dendi. Durum bu değil tabii ki.

Biz mikro bütçeleri yöneten insanlar olarak makro düzeyde bütçelere yön veremeyiz. Bu bilgi elimizde var. Bu varsa hem global hem de ulusal çapta Ticaret Odası’nın üst düzey yetkilileriyle, finans uzmanlarıyla, belki Bursa’yı çok iyi tanıyan sosyologlarla… Bu konu bizi aşan bir konu. Bu konuyu gündeme getirmekle görevliyiz. Mayıs’ta kongre yapacağız. Yetişir mi bilmiyoruz. Mayısta gelecek yönetimin de bu konuda kararlı olması gerekiyor. Maalesef 3 yönetim kurullarıyla çözülemeyecek problemleri de var. 4, 5 yıllık master plan yapılmalı. Yönetim olarak 60 günümüz kaldı. Bursaspor adına hangi sistem faydalıysa onu koyacağız. Opsiyonlar da oluşturmak istiyoruz. Blackburn Rovers, Porto, Ajax, Barcelona modellerini de masaya koyacağız. Bir komisyon oluşturacağız. Konuyla alakalı elimizden ne gelirse masaya koymaya hazırız. Üst düzey finansal bilgisine sahip insanlara ve komisyona ihtiyacımız var.Çok ortaklı bir yapı ve komisyonun Bursa’nın vazgeçilmezlerden oluşan bir yapı konuşuluyor. Bu sadece bizim karar vereceğimiz bir mekanizma değil. Camianın tüm unsurlarını, kongre üyelerinin tamamının pay sahibi olduğu bir çalışmamız var. Bursaspor’un hassasiyetlerini biliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X