Bursaspor’un yeni yol haritası; 60 gün sonra…

Bursasporlu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BURSİAD) Başkanı ve Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Enes Can Demir, “Bu sene  Bursaspor’un feda ve diriliş yılıdır. Bursaspor’un ne kadar büyük olduğunu herkese göstereceğiz. Şehirdeki iş adamlarının, bürokrasinin bu işe dahil olması noktasında çağrımız var” dedi. Demir, 60 gün sonra camiaya küsenleri bir araya getirecek bir organizasyon planladıklarını da belirtti.

Bursaspor’un yeni yol haritası; 60 gün sonra…

Emre KURTBAY

Bursasporlu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BURSİAD), Bursaspor’un gündemi ile ilgili basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gönlüferah Hotel’de yapılan basın toplantısında dernek Başkanı, aynı zamanda Bursaspor yönetim kurulu üyesi Enes Can Demir, gelecek sezonun Bursaspor’un için diriliş yılı olacağının altını çizerken, şehirdeki iş adamlarının, bürokrasinin bu işe dahil olması noktasında çağrı yaptı. Demir, Bursaspor’un ne kadar büyük olduğunu herkese göstereceklerini söyledi.

ARTIK EYLEM ZAMANI
Enes Can Demir, açıklamalarında şunları kaydetti: “Bursaspor yönetim kurulu üyesi olarak değil sivil insiyatifin başkanı olarak buradayım. Geriye dönük konuşulacak çok şey var ama söylem yerine eylem zamanı. Sivil insiyatiflerin daha çok görev alması gereken bir sürece girdik. Camia olarak meselenin ne olduğunu idrak etmemiz lazım. Beklentiler bazı noktalarda afaki noktalara evriliyor.”

GELENEKLERİMİZİ KAYBETTİK
“Bugün gerçekten yönetim mali planlama yapıyor. Bursaspor yönetimi görevinin başında. Bursaspor geleneklerini, 50 yıllık kurumsal hafızasını kaybetmiş durumda. Önümüzde acil planlama gereken bir süreç var. Yönetim kurulu ve BURSİAD olarak bu işi daha iyi yapacağını eylemlerle ortaya koyan birileri varsa hemen kongre kararı alıp görevi devredebiliriz. Ama Bursaspor’un kaybedecek zamanı yok.”

FEDA VE DİRİLİŞ YILIDIR
“Bu sene Bursaspor’un diriliş yılıdır. Bursaspor’un ne kadar büyük olduğunu herkese göstereceğiz. Bursa ve Bursaspor’un menfaatlerini ön plana koymayanların karşısında Bursaspor sivil insiyatifi vardır. Bursaspor yönetim kurulu ve BURSİAD tek başına bu süreç için yeterli değil. Şehirdeki iş adamlarının, bürokrasinin bu işe dahil olması noktasında çağrımız var.”

TARAF OLMAYAN BERTARAF OLACAK
“Diriliş yılı olarak adlandırdığımız bir projeksiyon çiziyoruz. Sivil insiyatiflerle daha fazla bir araya geleceğiz Sorumluluktan kaçanları bu şehrin yanında olmaya davet ediyoruz. Taraf olmayanın bertaraf olduğu döneme giriyoruz. Bursaspor Yönetim Kurulu 7/24 çalışıyor. Mali adımlar atılıyor. Bu saatten sonra popülizmle yönetilmeyecek bir dönemdeyiz. Planlamalar yapılıyor. Bütün sivil insiyatiflere çağrımız var.”

ALTYAPIDA HASSAS ÇALIŞMA VAR
“Belli noktalarda geç kalınmış şeyler var. Samimi eleştiri dile getirirsek bu camianın mensubu olduğunu iddia edenlerin samimi olmadığını düşünüyorum. Bu problemleri sesli bir şekilde dile getireceğiz. Altyapıyla alakalı yakın zamanda Altyapıdan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karaca bir bilgilendirme yapacak. Özellikle 2008 jenerasyonuyla ilgili çok hassas bir çalışma yürütülüyor.”

KÜSMÜŞLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ
“60 gün sonra bir yemek planlıyoruz. Şehrimizin yıllardır belli nedenlerle Bursaspor’a küsmüş ileri gelenleri var. Herkesi bir yemekte bir araya getirip, belli istişareler yapma konusunda ikna ettik. Bu dakikadan sonra yıllardır oluşturulamayan camia olgusunu oluşturmak istiyoruz. Camia olabilseydik bu eksiklikler meydana gelmezdi. Öyle bir noktadayız ki diğer kulüplerle olan ilişkilimizde rahatsız olanlar vardı. Kaybedilen camia kültürümüzü kazabilmek adına bu diriliş yılının hayra vesile olmasını istiyoruz.”

SABIR, TAHAMMÜL VE BİRLİKTELİK
“Birçok sivil toplum kuruluşuyla bir aradayız. Öyle veya böyle, kim katılırsa katılsın bu camia tekrar bir araya gelip eski günlerine kavuşacak. Sabır, tahammül ve birliktelik gerekiyor. Makro ve mikro boyutta projelerimiz var. Eylem planları var. Yemekten önce kademeli olarak bilgilendirme yapılacak. Bursaspor’un kuruluş yıldönümü olan 1 Haziran’a yetişmedi. Suni gündemlerle kamuoyunu meşgul etme gibi bir lüksümüz yok. Camiadan sabır bekliyoruz.”

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
“Sivil insiyatifi Bursaspor menfaati noktasında ne kadar güçlü kılarsak Bursaspor’un kazanımlarına faydası olacaktır. Kendi şahsi hesapları, siyasi parti organizasyonlarının dengesi uğuruna belli noktalarda sessiz kalınırsa sivil insiyatifi gerekli reaksiyonu göstereceğiz. Tek kişi kalsak da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

BORÇ İÇİN PLANLAMA VAR
“1 milyar liralık borç var ama bunun planlaması da var. Planlama doğrultusunda bu borç yönetilecek. Vahim bir tablo içerisindeyiz. Bursaspor’da sözleşmeleri önünüze koyduğunuzda tefeciyle dahi imzalanamayacak sözleşmeler görüyoruz. Bursaspor’dan alacaklı olanlar hemen anında ödeyecek durumu yok. Bu ligde mücadele vermek utanç kaynağıdır.”

HERKESİ DEMORALİZE EDİYOR
“Yeni spor yasasıyla birlikte tüm kulüpler şirketleşmeye evriliyor. Ciddi muallaklar var. Yöneticilik yapacak kimse bulamazlar. Ama rant devşirilecek alanlar da olmayacak. Bu sevindirici. AŞ meselesini belli yükümlülükleri var. Bugünden yarına herşeyin gerçekleştirilmesi isteniyor. Sosyal medyayı camia olarak kullanamıyoruz. Absürd, öyle saçma konularla zamanımızı harcıyoruz ki herkesi demoralize ediyor.”

AZ LAF ÇOK İŞ
“Parti konusu bizi ilgilendirmiyor. Bu süreçte gösterdiği çabadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Sorumluluktan kaçmıyor. Üretilen projeler Bursaspor’un kurtuluşu Vakıfköy bunun bir parçası. Kur arttığı sürece borç da artıyor. Bursaspor’un mülklerinden ne kadar faydalanılabilir, bunun üzerine çalışıyoruz. Benzinliğin değerinde satılması için ipotekler kaldırıldı. Bu süreçte az konuşup çok iş yapacağız.”

Bursaspor sempatisini yeniden kazandıracağız

Ne olursa olsun Bursaspor’un yanında olduklarını belirten ve Bursaspor sempatisini yeniden kazandırmak istediklerini kaydeden BURSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kıvanç Cakalıoğlu ise “Bursaspor’un her zaman yanındayız. Daha fazla destek olmak için büyüyerek, daha da güçleneceğiz. Bursasporumuzun ve Bursa şehrinin yanındayız. Bursa’ya Bursaspor sempatisini yeniden kazandırmak için tüm çabamızı sarf etmeye devam edeceğiz. Bursaspor 3.Lig’e de düşse bu şehrin bir evladı” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X