BUSKİ kışın Gölbaşı’ndan su alıp iki Doğancı kadar tasarruf edecek

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugün, “BUSKİ kışın Gölbaşı’ndan su alıp iki Doğancı kadar tasarruf edecek” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

BUSKİ kışın Gölbaşı’ndan su alıp iki Doğancı kadar tasarruf edecek

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan birleşimi bugün pandemi tedbirleri kapsamında ana hizmet binasındaki salon yerine Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ana binadaki yer sorunu nedeniyle pandemi döneminde oturumların Merinos AKKM’de yapılması kararlaştırıldı.

Saat 15.00’teki oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlık edecek. Oturumda birbirinden önemli gündem maddeleri var.

BUSKİ’ye iki Doğancı Barajı kadar su tasarrufu sağlayacak Gölbaşı Göleti’nden içme suyu temini için DSİ ile protokol yapmak üzere Başkan Alinur Aktaş’a yetki verilecek.

Kış aylarında dolu savaktan akan 64 milyon metreküplük suyu kentin doğusundaki abonelere vermek isteyen BUSKİ böylece 35 milyon metreküplük havzaya sahip Doğancı Barajı’nın iki misli su tasarruf edecek.

BUSKİ kış aylarında boşa akan suyu değerlendirerek Doğancı Barajı’ndan arıtmaya daha geç sürede su alınmasını sağlayacak.

DSİ, BUSKİ’nin ihtiyacının karşılanması için arıtma tesisleri ve ana şebekesini de inşa edecek.

Diğer yandan Büyükorhan’da yapımı süren Kocadere Göleti’nden ilçeye içmesuyu sağlanması amacıyla DSİ ile protokol yapılması konusunda da meclisten yetki isteniyor.

BUSKİ ayrıca İnegöl Çitli Mahallesi’ndeki bir gayrimenkulünü satmak için de meclisten izin istiyor.

Diğer yandan; Büyükşehir Belediyesi’nin idari yapı şemasında bir kısım değişiklikler planlanıyor. Karo ihdas ve iptalleri isteniyor.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X