Büyük deprem için tarih ve yer verdi

Depremin ardından Deprem Uzmanı İTÜ Maden Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

Büyük deprem için tarih ve yer verdi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre saat 05:36’da merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 7.7 kilometre altında gerçekleştiği belirtildi.

Depremin ardından Deprem Uzmanı İTÜ Maden Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yayımladığı “Çınarcık depremi m4,3 büyük depremin belirteci mi?” başlıklı yazısında, “30 Kasım 2018, Cuma, 05.36’da Yalova ili, Çınarcık, Esenköy’de M4,1 büyüklüğünde bir deprem, 6,5 km odak derinliğinde oldu. Bu bölgede yapı niteliği M6,5 büyüklüğündeki depremlere kadar dayanıklı olduğundan çatlaklar dışında yıkıcı, ya da ölümcül olmadı” ifadelerini kullandı.

“ARTÇI DEPREMLERİN İSTANBUL İLE TEKİRDAĞ’I SARMASI BEKLENİR”

Merak edilen “Depremin Nedeni?” sorusunu Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şöyle yanıtladı:

“1999 Gölcük M7,5 büyüklüğündeki depremle, 180 km boyunca bir kırılma görülmüştü. Bu depremle Kuzey Anadolu Kırığı(KAK), biri Armutlu Kolu, diğeri Trakya Kolu olmak üzere iki ana dala bölünmüştü. Bu durumda, Marmara’da deprem Armutlu dalında mı, yoksa Trakya dalında mı olacaktır kuşkusu doğmuştu. Trakya dalı, biri Çiftliköy’den Bostancı’ya doğru kırılırken, biri Yalova’dan Avcılar’da doğru kırılarak İstanbul Adalarını iki çatal arasına kıstırmıştı. Bostancı Çatalı, Bostancı’da bitmişti. Eğer sürse Fenerbahçe Burnunu geçerek, Haliç’e doğru girmesi beklenir, Sirkeci, Eminönü, Eyüp’te yıkıcı olurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X