Büyükşehir’den kestane fidanı

Her bölgenin iklim ve toprak yapısına göre kaliteli üretim yapılması amacıyla geçtiğimiz ay dağ ilçelerinde çilek fidesi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, kestane üretiminin eski canlılığına kavuşması için de İnegöl’de 3 bin 250 kestane fidanı dağıttı.

Büyükşehir’den kestane fidanı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya pazarlarında geniş yer bulan kestane üretiminin yeniden yaygınlaşması ve bu sayede üreticilerin de gelirlerinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak fidan dağıtımı ile Bursa’nın kendine özgü değeri olan kestane tarımının nicelik ve nitelik olarak korunmasına katkı sağlıyoruz. Kestane dünya pazarlarında geniş yer bulan bir ürün. Püresi, ezmesi, tatlısıyla aynı zamanda Bursa’nın simgelerinden biri olmuş. Kestane şekerimizle ün yapmamıza rağmen, yeterli üretim olmadığı için kestaneyi dışarıdan getiriyoruz. İnşallah bu yatırımlarımızla üretim yeniden canlanacak. Bugün yaptığımız dağıtım bir başlangıç. Bu destekler ihtiyaç olan tüm bölgelerde devam edecek” dedi.

DAHA FAZLASI YAPILACAK

Sistemin artık oturduğunu ve bunların bir başlangıç olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Çok daha fazlası yapılacak. Kestane de 10-15 yıl öncesine kadar İnegöl’ümüzün önemli ürünlerinden biriydi. Şimdi ise yok denecek kadar dibe vurdu. Her konuda olduğu gibi imdadımıza her zaman yetişen, bize ağabeylik yapan Başkanımız talimat verdi ve bugün kestane fidanlarını dağıtıyoruz. Ben üreticimize yaptığı katkılar nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X