Çarşıda bayram hareketliliği

Ramazan Bayramı yaklaştıkça çarşı pazarda hareketlilik artıyor. Uzun Çarşı’da özellikle akşam saatlerinde yoğunluk dikkat çekiyor.

Çarşıda bayram hareketliliği

ASLIHAN AYDIN 

Giyim mağazası sahipleri ‘eski bayramları’ mumla aradıklarını ifade ederken, gıda ürünleri satan esnafın yüzü gülüyor. Bayrama kadar geceleri de açık olacak tarihi çarşıda, her keseye uygun, çeşit çeşit ürünler bulunuyor.

Çarşıda gömlek satışı yapan Nizamettin İleri, sektördeki durgunluk yaşandığını anlattı. Piyasada bayram yaklaştıkça bir hareketliliğin olduğunu, ancak eski günleri mumla aradıklarını dile getiren İleri, “Kurlardaki dalgalanma etkiliyor. Kiralar ve vergiler esnafın belini büküyor.

 Emeklilere ikramiye verilmesi ile birlikte canlanma oldu, iyi geldi. Ancak erkek giyim de babalar günü de gelmesine rağmen, bayramı hissetmiyoruz” dedi. Elif Çocuk Mağaza Sorumlusu Gürkan Demir de, işlerin bekledikleri gibi olmadığını ifade ederek, “Dövizin yükselmesi bizi etkiledi. Ayrıca insanlar belirsizlik nedeniyle para harcamak istemiyor” diye konuştu.

MAAŞ VE İKRAMİYE OLUMLU ETKİLEDİ

Çağlayan Kuruyemiş Çalışanı Mehmet Çağlar, yarından sonra yoğunluk beklediklerini, emeklilerin maaşlarını ve ikramiyelerini almaya başlamasının hareketlenmede etkili olduğunu vurguladı. Yufkacı Seyit Turan da, bayram hareketliliğini hissettiklerini dile getirdi.

Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Şekerciler Odası Başkanı Necip Daş, satışlarda geçen yıla göre düşüş olduğunun altını çizdi. Daş, “Dövizde sürekli dalgalanma var. Vatandaş da para harcamaktan çekiniyor” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X