Çivi bile çakılmadı 

Depreme karşı riskli oldukları için eğitim-öğretim yılının başlamasına 10 gün kala apar topar yıkım kararı alınan ve 1 yıl içinde tamamlanacağı söylenen okullara, yarı dönem olmasına rağmen hala çivi bile çakılmadı.

Çivi bile çakılmadı 

SEYİT GÜNDOĞAN 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından riskli görülerek eğitim öğretim yılının başlamasına 10 gün kala apor topar yıkım kararı verilen 13 okulun inşaatları başlamadığı gibi, çoğunun yıkımları bile yapılmadı.

1 yıl içinde yenilerinin yapılacağının sözü verilen ancak yarı dönem gelmesine rağmen çivi bile çakılmayan okullar var.

Bu okullardan özellikle; Bursa’nın köklü bir geçmişe sahip ve meslek okulu anlamında amiral gemisi sayılan 70 yıllık Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Lisesi ve 150 yıllık Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin hali dikkat çekiyor. İki okulda da bu zamana kadar inşaata dair hiç bir faaliyet bulunmazken, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişmeleri ise imkansız gözüküyor. 

DEMİRTAŞPAŞA 3 FARKLI OKULA DAĞITILDI…

Tamamı yıkılıcak olan Demirtaşpaşa’nın Bilişim Teknolojileri, Mobilya Dekorasyon ve Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümleri Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi’ne, Elektrik ve Matbaa bölümleri Alemdar’daki Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin binasına, Makina bölümü de Otosansit’teki Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dağıtılırken, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir bölümü de Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönderilmişti. 

METRUK HALDE…

Tüm blokları için yıkım kararı verilen ve bütün bölümleri yenilenecek olan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin şu anki durumu terk edilmiş metruk binaları andırıyor. Aylardır riskli binaları yıkılmayan okul, kaderine razı bir şekilde sessizce bekliyor. Sadece bir vatandaşın gece 24’e kadar beklediği okul, gece yarısından sonra tinercilerin, alkoliklerin mekanı haline geldiği iddiaları var. Okulun bazı kapılarının ve pencerelerinin kırık olması bu iddiları güçlendirirken, okuun zaman zaman yağmalandığı da söyleniyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar belli bir saaten sonra okulun yanından geçmeye korktuklarını söylüyor. 

OKULUN GELECEĞİ ŞÜPHELİ…

Okulun metruk halinin yanısıra veliler ve öğretmenler de Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin geleceğinden kaygılı. Okulun, farklı okullara dağıtılan öğrencilerinden bir çoğu başka bir okullara nakil yaptırmış. Ayrıca okulun yıkıldıktan sonra yenisinin aynı yere yapılmayacağı, otel ya da AVM şeklinde ranta kurban edileceği iddiları da var. Bir başka iddia ise okulun sadece 2 bölümünün buraya getirilirek, bir kısmının Butik Okul tarzında eğitim vereceği bir kısmının da Öğretmenevi olacağı yönünde. Bu iddialar henüz resmi ağızlardan doğrulanmasa da okulun geleceği ile ilgili net bir açıklama da yapılmaması velileri ve öğretmenleri endişeye sevk ediyor. 

“YENİ MÜDÜRÜN SORUMLULUĞU YOK”… 

Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz, okulların yıkım kararının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen bırakın inşaatın başlamasını bir çok okulda yıkım bile başlamadığını belirterek, tam da TEOG tercih sürecine denk geldiğini, veli ve öğrencilerin bilgilendirilmediğini söyledi. Okulların inşaatının başlamaması nedeniyle hem öğrencilerin, hem velilerin hem de öğretmenlerin mağdur olduklarının altını çizen Öksüz, “Öğrenci ve öğretmenler yuvasız kuşa dönmüş durumdalar.  Özellikle Demirtaşpaşa ve Tophane, Bursa’nın köklü ve tarihi geçmişleri olan, mesleki anlamda lokomotif olan okullar. Bu okulların gelecekleri ile ilgili ciddi kaygılar var. 2018 yatırım programına alınmadığı yönünde duyumlar alıyoruz. Bu konuda yeni İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in herhahgi bir sorumluluğu yok. Çünkü konu kucağına bomba olarak bırakıldı. Biz yetkili ağızlardan net ve resmi bir açıklama ile kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler kaygılı. Biz Türk Eğitim-Sen olarak bu işin takipçisiyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X