Depremin kalbi Sığacık’ta sarsıntıyı yaşadı, tsunaminin ortasında kaldı!

Deprem İzmir’in Bayraklı ilçesinde yıkıma yol açarken, merkezi durumunda olan Seferihisar’ın sahil yerleşimi Sığacık’ta da tsunamiye yol açtı. Sığacık’ta depremi yaşayıp tsunaminin ortasında kalan Bursalı iş insanı Ozan Kozan dehşet ve çaresizlik anlarını anlattı: Tarif edilemez bir afet yaşadık. Türkiye’nin sayılı deprem uzmanlarından olan BTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Deprem Mühendisliği Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan da deprem sonrası bölgeye gidip incelemeler yaptı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Depremin kalbi Sığacık’ta sarsıntıyı yaşadı, tsunaminin ortasında kaldı!

Cuma günü… İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında deprem olduğunda, şirin sahil yerleşimi Sığacık hafta sonu yoğunluğunu yaşıyordu.

O gün…

Sığacık’ta bulunanlardan biri de, Bursalı iş insanı Ozan Kozan’dı.

Bir dönem DYP’de Gençlik Kolları Başkanlığı ve Demokrat Türkiye Partisi’nde Osmangazi İlçe Başkanlığı yapan Kozan, depremin tam da kalbi olan Sığacık’ta yakalandı.

Önce…

Bulunduğu konuttaki sarsıntıyı yaşadı. Bitmek bilmeyen şiddetli sarsıntının ardından kendini dışarı attığında, bu kez de depremin etkisiyle denizde oluşan ve sahili kaplayan tsunaminin içinde kendini buldu.

Tsunamiyi yaşarken çektiği görüntüleri izlerken bile dehşete kapıldık. Ozan Kozan o anları şöyle anlattı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X