Dersten sonra sanal seyahat

Orhaneli’ne bağlı Gümüşpınar Mahallesi’nde Şehit Jandarma Er Ayvaz Gür İlk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, derslerde gördükleri yerleri sanal gerçeklik gözlükleriyle gezerek, öğrendiklerini kalıcı hale getiriyor.

Dersten sonra sanal seyahat

OSMAN SAK

Orhaneli’ne bağlı Gümüşpınar Mahallesi’ndeki Şehit Jandarma Er Ayvaz Gür İlk ve Ortaokulu öğrencileri, derslerinde işledikleri şehir ve mekanları sanal gerçeklik gözlükleriyle gezerek öğreniyor. 

Öğrencilerin, öğrendikleri yerleri görmek istemeleri üzerine öğretmenleri Gürkan Eroğlu 3 sanal gerçeklik gözlüğü alarak öğrencilerinin istedikleri yerleri görmelerini sağladı. Öğrenciler, daha önce hiç gitmedikleri yerleri, dersin ardından sanal gerçeklik gözlüğü ile gezmeye başladı. Öğrenciler, gezmek istedikleri ülke, şehir veya şehrin simgesi olan yapıları üç boyutlu olarak ziyaret ediyor. Hiç görmedikleri şehirleri 3 boyutlu olarak gerçekmiş gibi gören öğrencilerin sınıfta başarı seviyesinin arttığı belirtildi. 

DÜNYA TURU…

Öğretmen Gürkan Eroğlu, öğrencilerin bu uygulamayla ders kitaplarında işledikleri mekanları gerçekmiş gibi gezerek öğrendiğini ifade etti. Öğrencilerin bu uygulamayla dünyayı dolaştığını kaydeden Eroğlu, ‘Okulumuz il merkezine uzakta bulunan bir köy okulu. Öğrenciler maalesef derslerde anlattığımız şehir, cami ve müzelere gitme imkanı bulamıyorlar. Biz de aldığımız sanal gerçeklik gözlükleriyle onları dünya turuna çıkarıyoruz. Bu gözlük sayesinde öğrencilerimizin başarısı artıyor. Öğrettiğimiz şeyler kalıcı hale geliyor. Öğrendiklerini unutmuyorlar. Onların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek beni çok mutlu etti. Ben bu projenin Türkiye’ye örnek olmasını istiyorum’ şeklinde konuştu.

Görmek istedikleri şehirleri öğretmenlerinin aldığı sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde gerçekmiş gibi gezdiklerini belirten çocuklar, ‘Farklı şehirleri gezmek bizi mutlu ediyor. Gitmek istediğimiz şehir ve ülkelere gerçekten gitmesek de, gerçekmiş gibi oraları geziyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X