Enerji Bakanı Yıldız’dan ‘doğalgaza indirim’ açıklaması

Enerji Bakanı Yıldız, doğalgaza indirim konusundaki soruyu yanıtlarken Türk sanayicisinin 28 AB ülkesinden daha ucuz doğalgaz kullandığını ifade etti.

Enerji Bakanı Yıldız’dan ‘doğalgaza indirim’ açıklaması

Doğalgazda indirim olup olmayacağı sorusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan bir açıklama daha geldi.

Dünya genelinde düşen doğalgaz fiyatlarını değerlendiren Yıldız, gazdaki indirimlerin halka yansıyıp yansımayacağına yönelik soruya “Düşen fiyatlar, BOTAŞ’ın zararının kapanmasına yardımcı olacak” yanıtını verdi.

 

Türk sanayicisinin 28 Avrupa Birliği üyesi ülkeden daha ucuza doğalgaz kullandığını da ifade eden Yıldız şunları kaydetti:

“Özellikle AB üyesi ülkelerle karşılaştırdığımızda sanayimiz için en ucuz doğalgazı sağlayan ülke olduk.  Şu anda fiili rakamlarla 28 AB üyesi olan ülke arasında doğalgazı en ucuz satan ülke.  Elektrikte de ilk 3 ülke arasına giriyoruz. Elektriği en ucuz satan Bulgaristan gibi ülkeler önümüzde.”

Güney Akım projesini değerlendiren Bakan Yıldız, Türkiye-Rusya ilişkilerinin önemini vurguladı.     

Yıldız, “Türkiye ne AB üyesi ülke olma ile ilgili girdiği serüvenden vazgeçer ne de Rusya gibi önemli bir komşusundan vazgeçer. Ttürkiye Rusya,  Rusya Türkiye için önemlidir” diye konuştu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ise vatandaşın cebine yansıdığını söyleyen Yıldız, tüketicinin benzine 6 ayda 6 milyar dolar  daha az para harcadığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X