Ev sahibi, aileyi anlattı: Çocuklara şiddet uygulandığını biliyorduk

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 9 yaşındaki Suriyeli Muhammed H. evinde ölü bulunmuştu. Başlatılan soruşturmada, kardeşini öldürdüğü öne sürülen 14 yaşındaki abla H.H.’nin de işkence gördüğü ortaya çıktı. Üvey anne ile baba gözaltına alındı. Ailenin yaşadığı evin sahibi ise açıklamalarda bulundu.

Ev sahibi, aileyi anlattı: Çocuklara şiddet uygulandığını biliyorduk

Gemlik ilçesi Eşref Dinçer Mahallesi’nde dün akşam ortaya çıkan korkunç olayda, ihbar üzerine eve giden polis, Suriyeli Muhammet Hüseyin’in cansız bedenini buldu. Vücudunda kesik, darp ve yanık izleri tespit edilen çocuğun cansız bedeni kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

EV SAHİBİ AİLEYİ ANLATTI

Aileye, 4 yıl önce evini kiraladığı söyleyen ev sahibi Furkan Y., üvey çocukların gelmesinin ardından sürekli kavga sesleri duyduklarını anlattı.

Üvey çocukların dilendirildiğini ve sürekli şiddete maruz kaldığını iddia eden Furkan Y., “İlk zamanlar üvey çocukları ortalıkta yoktu. Daha sonra üvey çocuklar geldi, kavgalar olmaya başladı. Gece 3-4’de, uykudan uyanıp kavgayı ayırdığım zamanlar oldu. Çocuklara şiddet uygulandığını biliyorduk. Anneleri kendi çocuklarına bakıyordu ama üvey çocuklarına bakmıyordu. Kendi çocukları dondurma yerken, üvey çocuğa dondurma almıyorlardı. Özellikle babaları evde yokken çocuklar darbediliyordu. Evden çıkarmak istedim ama çıkaramadım. Çocukları dövdüğüne şahit oldum. Üvey çocuklar, anneye hizmet ediyordu. Burada çöpe girdiklerini bilirim. Çocukları çöpe sokuyordu, dilendiriyordu. Evlerini ben dizdim. Komşular da yardım etti” dedi.

DİĞER ÜVEY KARDEŞ YANIK ÜNİTESİNDE TEDAVİYE ALINDI

Öte yandan Muhammed’in ablası H.H.’nin, Bursa Şehir Hastanesi’nin Yanık Ünitesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. 14 yaşındaki kızın, vücudunun çeşitli yerlerinde derin yanıklar olduğu belirlenirken, sıcak suyla işkence yapıldığı iddia edildi.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X