Faruk Çelik’ten AK Parti’ye reçete: Yanlış ne, nasıl bir il başkanı olmalı?

AK Parti’de yaşananları kişiler yerine ilkeler açısından değerlendiren Faruk Çelik, kongrede aday olmayacağını açıklayan Ayhan Salman’la ilgili gelişmeyi “Genel Merkez son derece isabetli karar aldı” diyerek yorumladı. Yeni il başkanı önermek yerine nelerin olmamamsı ve neler olması gerektiğini anlatan Çelik, partiye “daha 10 yıllar hizmet edecek kadrolar” isterken, 2023 seçimine işaret edip “Bana en uzak olana ben en yakınım” anlayışını önerdi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Faruk Çelik’ten AK Parti’ye reçete: Yanlış ne, nasıl bir il başkanı olmalı?

Aradığımızda Bursa dışındaydı… O nedenle, kamuoyuna yansıyan gelişmeler dışında, AK Parti’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgisi yoktu.

Buna karşın…

AK Parti’nin kuruluşunda yer almış, Bursa kadrolarında emeği olan, Grup Başkanvekili ve Bakan olarak üst yönetimlerde önemli görevler üstlenmiş deneyimli bir siyasetçi tavrı sergiliyor.

Dahası…

Konuya kişiler ve olanlar açısından değil, ilkeler açısından yaklaşıyor.

Söze…

“Sayın Ayhan Salman’ın kongrede aday olmama kararını öğrendim” diyerek başladı ve şunu söyledi:

“Alinur Aktaş Bey Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, tabi ki herkesin arkasında durması gerekiyor. Fakat aynı dönemde İl Başkanı’nın da İnegöl’den olmasını siyaseten doğru bulmuyorum.”

Bakışı şu:

“İl Başkanı olarak güzel hizmetler yapmış olabilir. İyi bir arkadaş olabilir, ama bunu sosyolojik olarak doğru bulmuyorum. Genel Merkez son derece isabetli bir karar aldı. Arkadaşımız başka bir görevde değerlendirilebilir.”

Ardından…

Yeni il başkanı arayışlarına ilişkin ilkelere işaret etti:

“Yeni il başkanı; Bursa’da karşılığı olan, tüm kesimlerle bir araya gelme birikimi ve becerisi olan, yerel yönetimlerin emrinde değil, yerel yönetimlere AK Parti vizyonunu ve misyonunu gösterebilecek, eksiklerini izole edebilecek donanımda bir arkadaş olmalı.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X