Genç işadamlarından bankalara faiz çağrısı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul, 2016’nın zor bir yıl olacağını belirterek, bankaları reel sektöre uygun kredi sağlamaya davet etti.

Genç işadamlarından bankalara faiz çağrısı

ASLIHAN AYDIN

Özkul, Yönetim Kurulu üyeleri birlikte ziyaret ettiği Olay Gazetesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. 2015’in reel sektör açısından karlılıkların azaldığı bir yıl olduğunu ifade eden Özkul, ”2016’ya kötü bir miras kaldı” dedi. Bu yıl asgari ücretteki yüzde 30 artışla işverenin üzerine ek bir yük bindiğini, ayrıca küresel çalkantılar, bölgesel sorunlar ve terör olaylarının da işleri olumsuz etkilediğini dile getiren Özkul, bu noktada şirketler için finansmanın çok önemli hale geldiğini anlattı. 

Bankalardan beklentileri olduğunu vurgulayan Özkul, ”Bankaların reel sektöre karşı olumlu tavrının aynı şekilde devam edip etmeyeceği belirleyici olacak” dedi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın geçtiğimiz günlerde ‘yüksek faiz ayağımızda pranga’ açıklamasının çok yerinde olduğunu söyleyen Onur, ”Ülkelerin zor günler yaşadığı dönemlerde faiz oranı yüksek olursa işverenin üzerine bir yük daha biner” ifadesini kullandı.

ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIR

Göreve bir ay önce geldiklerini hatırlatan Onur Özkul, yeni dönemle ilgili programı hazırladıklarını kaydetti. Özkul, teknik eğitim verilen TÜGİAD Akademi’de 20 Nisan’da İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki’nin konuşmacı olarak katılacağı ‘İstihdam Teşvikleri’ konulu bir toplantı yapılacağını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, 24 Nisan’da aileleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini anlatan Özkul, ”Derneğimizin Ankara Şubesi ile de görüşeceğiz. 14 Mayıs tarihinde de Vestel Fabrikası’nı ziyaret ederek, Ahmet Nazif Zorlu ile görüşme gerçekleştireceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X