Gençlerde çok iş var: Akıllı şehirlerden İHA’lara teknolojide göğüs kabarttılar

Her şey ortada… Dünyanın geleceği teknolojide. Toplumların geleceği ise teknolojiyi iyi kullanan gençlerde. Bursa yerine Gaziantep’te yapılmasını kıskanarak izlediğimiz Teknofest’te gençlerimiz önemli başarılara imza attılar. BTÜ öğrencilerinin Uçan Araba yarışmasında birinciliği, Büyükşehir’in BTM bünyesindeki gençlerin de akıllı şehirler kapsamındaki akıllı geçiş yarışmasında aldıkları üçüncülük ödülü göğsümüzü kabarttı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Gençlerde çok iş var: Akıllı şehirlerden İHA’lara teknolojide göğüs kabarttılar

Açıkça söylemek gerekirse… Kısa adıyla Teknofest olarak anılan Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’nin ilki 2018 Eylül’de İstanbul Havalimanı’nda yapıldığında, ekranlara yansıyan görüntüleri ve yazılanları ilgiyle izlemiştik.

Anımsıyoruz da…

Bursa, başta Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Merkezi başta olmak üzere, Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversiteleriyle önemli gösteriler gerçekleştirmiş, yarışmalarda dereceye girmişti.

Aslında…

Festivalin ikincisi, İstanbul’a en yakın büyük kent olarak Bursa’ya yakışırdı, ama organizasyon maalesef Gaziantep’e gitti. Hafta içinde de Gaziantep’teki Teknofest haberlerini aynı heyecan ve ilgiyle izledik.

Çünkü…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X