Gürsu Ovası’nı TBMM’ye taşıdı

Gürsu Ovası’nda geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar nedeniyle oluşan zarar, CHP Bursa Milletvikili İlhan Demiröz tarafından TBMM’ye taşındı.

Gürsu Ovası’nı TBMM’ye taşıdı

Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı yaşanan mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapmaya çağırdı.

Yağış sonucu çok sayıda üreticinin meyve ağaçlarının, ıspanak, dereotu gibi ürünlerinin zarar gördüğünü ifade eden Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yazılı soru önergesi verdi. 

Gürsu’da yaşanan aşırı yağışlardan dolayı Gürsu Ovası’nda bin dönüm alanın su altında kaldığını ifade eden Demiröz, Bakanlık’ın 700 dönümü meyve bahçesi, 300 dönümü sebze ekili alanda üreticinin yaşadığı mağduriyete yönelik bir tespit çalışmasının olup olmadığını sordu. 

300 dönümlük kısımda ıspanak, dereotu gibi sebzelerin sular altında kalarak tamamen çürüdüğünü ifade eden Demiröz, “Bu arazilerin su baskınından kurtulabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir projeniz var mı?” sorusunu yöneltti.

Çiftçi borçlarının ertelenmesi, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da mısır ve domates üreticileri için neler yapılacağının planlandığını da soran Demiröz soru önergesinde ayrıca, Mudanya-İznik-Orhangazi ve Gemlik ilçelerindeki zeytin bahçelerinde oluşan zararla ilgili Bakan Mehdi Eker’e “Bu ilçelerimizde üretim yapan zeytin üreticilerimizin uğradıkları zarar için neler yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

ÜRETİCİ DESTEĞE MUHTAÇ

Öte yandan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez’i ziyaret ederek selden zarar gören arazilerle ilgili bilgi aldı. 

Daha sonra Karahıdır ve Serme köylerindeki vatandaşlarla bir araya gelerek sular altında kalan meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu. Tayan, bin dönümden fazla alandaki armut, şeftali ve elma ağaçlarının su altında kalmasının, köklerinin çürümesine neden olacağını söyledi. Köylünün büyük bir felaket yaşadığını, milyonları aşan bir zararın ortaya çıktığını dile getiren Tayan, “Hükümetin süratle zarar tespiti yapıp, üreticiye destek vermesi gerekiyor. Üreticiler, meyve bahçelerini yeniden verimli hale getirebilmek, ilave bakım ve masraflar yapmak için her yönden desteğe muhtaçtırlar” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X