Hollanda’daki saldırganın ailesi ilk kez konuştu

Hollanda’nın Utrecht kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi ölürken çok sayıda kişi yaralandı.

Hollanda’daki saldırganın ailesi ilk kez konuştu

Anadolu Ajansı, geçtiği haberde yakınlarının saldırının ailevi sorundan kaynaklandığını söylediğini bildirdi. Saldırganın babası da yaptığı açıklamada, “O yaptıysa cezasını çeksin” dedi.

“AİLEVİ MESELEDEN DOLAYI”

Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen T.’nin “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.

BABASI KONUŞTU: O YAPTIYSA CEZASINI ÇEKSİN

Gökmen T’nin babası Mehmet T’nin yıllar önce Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinden ailesiyle Hollanda’ya gittiği bildirildi.

2008’de eşinden boşanan Mehmet T., Türkiye’ye dönerek Kayseri’ye yerleşti.

Burada ikinci evliliğini yapan Mehmet T., ilk eşinden olan oğlu Gökmen T. ile 11 yıldır görüşmediklerini söyledi.

DHA’ya konuşan baba, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını söyledi.

Saldırıdan bilgisinin olmadığını dile getiren baba Mehmet T., “Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. 2008 yılından bu yana görüşmediğim birisi. Saldırıyı gerçekleştirmesiyle alakalı, o insanın o anki psikolojisini bilemem. Aynı evde yaşadığın evladını bile tanıyamıyorsun. Yaptıysa cezasını çeksin. Ben ne yapabilirim ki! Hiç kimsenin birilerinin canını almasına hakkı yok. Olayı yapan Hollanda’da, ben buradayım. Ben 11 yıl önce dönüş yaptım. Kim olursa olsun, dediğiniz şekilde ise ne yaptığını, nasıl yaşadığını ben bilemiyorum. Ben onları, onlar da beni reddetti, konuşmuyoruz. Daha önce saldırgan tavırları yoktu. Aradan 11 yıl geçti. Ne oldu, neler yaşadı bilemiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X