İHH’dan gerçeği aratmayan tatbikat 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Koordinatörlüğünün, afetle mücadele kapasitesini test etmek amacıyla  Bursa’da düzenlediği ulusal tatbikat, 40 ilden 300 arama kurtarma teknisyeni ve gönüllünün katılımıyla başladı.

İHH’dan gerçeği aratmayan tatbikat 

Kentte 7.3 büyüklüğünde deprem senaryosu üzerine verilen alarmla Anadolu’nun dört bir yanından Bursa’ya gelen arama kurtarma teknisyenleri, İHH Marmara Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplandı. Sabah saatlerinde ekiplere ayrılan teknisyenler, ilde belirlenen beş farklı noktada tatbikata katılıyor. 

3 GÜN SÜRECEK…

İHH Arama ve Kurtarma Koordinatörü Emre Yerli, AFAD’ın 2019’u ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ ilan etmesinin ardından İHH olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirterek, ‘Seviye 3′ olarak tanımlanan ve ulusal müdahale gücünü gerekli kılan bir arama kurtarma tatbikatına başladıklarını söyledi.

Bu tatbikatta hem lojistik hem teknik hem de insan kaynağı kapasitemizi ölçmek istediklerini vurgulayan Yerli, “Olası bir deprem anında halkımızın yanında olabilmek ve onların acılarını azaltmak için ‘Biz hazırız’ demek istiyoruz. Senaryo gereği AFAD’dan gelen ihbarlar doğrultusunda ekipler enkaz bölgelerine gitti. Şu an bize verilmiş beş lokasyonda görev var. Bunlardan üçü enkaz, biri tsunami felaketinden sonra tedbir amaçlı suda arama kurtarma görevi, bir de telsiz sistemlerimizi tamire giden ekip zor durumda kaldı, onları kurtarma görevi verildi. Bu kapsamda arkadaşlarımız hem doğada hem kentsel arama kurtarma alanında hem de suda arama kurtarma alanında faaliyet yürütecek ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirecekler. Gerçeğe yakın bir simülasyonla tatbikatımız 3 gün boyunca devam edecek” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X