İnegöl Ovası sulanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İnegöl’de yapımı tamamlanan Babasultan Barajı Sulaması sistemi devreye giriyor.

İnegöl Ovası sulanacak

Barajda toplanan suyun yeraltı şebekesiyle 4 bin 100 dönüm toprağa kavuşmasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden AK Parti  Milletvekili Hüseyin Şahin, bölge çiftçisinin sulama sisteminden yaralanabilmesi için mutlaka sulama birliğine üye olmaları çağrısında bulundu.

Milletvekili Şahin, “Son çıkarılan kanunla baraj gövdesindeki suyun toprakla buluşması noktasında çiftçilerimize düşen görevler var. Çiftçilerimizin sulama birliğine üye olması gerekiyor. Bu konuda BUSKİ binası içerisinde Belediye Başkanı bir alan tahsis etti.

Buradaki ofiste 5 Haziran itibariyle üye kayıt işlemleri başlatılacak. Tüm ziraat yapan çiftçilerimizin birliğe üye olmaları gerekiyor. Üye olmak için arazi tapusu ve nüfus cüzdanı getirmeleri gerekiyor.

Dekar başına 1 TL üyelik ücreti var. Üye olduktan sonra kartları satın alacaklar ve ön ödemeli olarak Babasultan Barajı suyunu İnegöl topraklarıyla buluşturacağız. Tüm çiftçilerimiz pazartesi gününden itibaren BUSKİ’de oluşturulan sulama birliğine üye olmaya davet ediyorum. Üye olduktan sonra 1 hafta içinde suyu kullanabilecekler” diye konuştu. 

35 MİLYON 670 BİN TL KATKI SAĞLANACAK

Proje ile bölge çiftçisi dekar başına 870 TL gelir artışı elde edecek, ülke ekonomisine ise yıllık 35 milyon 670 bin TL katkı sağlanacak. Yaklaşık bin 428 kişiye ek istihdamın sağlanmasının hedeflendiği sulama projesinin su kaynağını, Kara Deresi üzerinde inşa edilen temelden yüksekliği 53 metre olan Babasultan Barajı oluşturuyor. 15,7 milyon metreküp su depolama hacmine sahip bu baraj 2009’da tamamlanmıştı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X