İnegöllüler Özgecan’ın katillerine lanet yağdırdı

İnegöl’de toplanan yüzlerce kişi, Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine tepki gösterdi.

İnegöllüler Özgecan’ın katillerine lanet yağdırdı

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla Atatürk Anıtı önünde toplanan gencinden yaşlısına çok sayıda kişi, ellerinde pankartlarla yaşanan cinayete tepkisini gösterdi. 

Anıt önünde toplanan çoğunluğu bayanlardan oluşan topluluk, Özgecan Aslan’ın katiline lanetler yağdırarak, “Erkekler vuruyor, devlet koruyor” şeklinde slogan attı. 

5 dakikalık saygı duruşu esnasında bazı bayanlar gözyaşlarını tutamadı. 

Saygı duruşunun ardından açıklama yapan Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği Sekreteri Deniz Gülseven, “Bundan sonraki süreçte kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden tüm kadınlar bu davanın takipçisi olacak, aynı vahşetin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edecektir. Geçen sene öldürülen kadın sayısı emniyet verilerine göre 133 olmasına rağmen gazete haberlerine göre 241’dir. Türkiye’de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmekte, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile tecavüz ve cinayet sarmalında kadınlar katledilmektedir. Açılan davalarda tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulanmaktadır. Katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallayarak rahatça sokaklarda dolaşırken, kadınların kıyafetlerinden çocuk sayısına kadar her şeyi tartışılırken, kadın katliamları hükümetin gündemi olmamaktadır” diye konuştu.

Kadınlar olarak 20 yaşında genç bir kız olan Özgecan’ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları önlemeyen erkek sistemden sorulacak hesapları olduğunu ifade eden Gülseven, “Çocuklarımızın çığlıklarına kulaklarını tıkayan erkek adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecek. Yeni Özgecanlar’ın katledilmemesi için herkesi mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Gençler adına konuşan Okan Ceylan ise, “Adalete güveniyoruz. Özgecan’a kıyan o üç şahsın idam edilmesini istiyoruz. Bizimde bacımız, annemiz var. Aynısı bize olsa ne olacaktı. O katillerin ya Türkiye’den uzaklaştırılmasını istiyoruz ya da idam edilmelerini istiyoruz” diye konuştu. 

Aslıhan Doğan da, “Biz kadınlar sokağa özgürce çıkabilmek istiyoruz. Evimize giderken rahat gidebilmek istiyoruz. Otobüse rahat binebilmek istiyoruz. Okula otobüsle gidip geliyoruz. Otobüslere özgürce binebilmeyi, rahatlıkla sokakta gezmeyi, erkekler bize laf attığında onlara karşılık verdiğimizde onların gerekli cezayı görmelerini istiyoruz. Özgecan’ı öldüren şahısların işkence yapılarak veya idam edilerek cezalarının verilmesini istiyoruz” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X