İş dünyasından birlik mesajı

İdlib’de yaşanan saldırı sonrası Türk milletinin her zamanki gibi tek yumruk olduğunu ifade eden iş dünyası temsilcileri, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı.

İş dünyasından birlik mesajı

Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan hain saldırıyı şiddetle kınayan iş dünyası temsilcileri, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, İdlib’de görev yapan Türk askerlerine karşı gerçekleştirilen alçak saldırı sonucunda gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını söyledi.

Suriye sorununun bu noktaya gelmeden çok taraflı diplomasi anlayışı içerisinde çözülebileceğini ümit ettiklerini ifade eden Kaslowski, şunları kaydetti: ‘

‘Maalesef olaylar herkes için çok acı veren bir noktaya geldi. Daha büyük acılar yaşanmadan, bölgede ateşkesi sağlayacak çözümün tekrar diyalog kanalları ile aranmasını temenni ediyoruz. İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyu daha fazla duyarsız kalmamalıdır. Bu tutum batı dünyasının her zaman savunuculuğunu yaptığı insan hakları ve transatlantik değerlerle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Bu konuda tüm ilgili tarafların ve Avrupa Birliği’nin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.”

MİLLETİMİZ TEK YUMRUK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de, Mehmetçiğin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirterek, Türk milletinin her zaman olduğu gibi tek yumruk olarak ordusunun ve hükümetinin yanında durduğunu dile getirdi. Gülle, ‘’Milli egemenliğin, güvenlikten ticarete kadar her kademede vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin ve milletimizin bizlerden beklediği ne varsa, vazife olarak kabul edip, icra edeceğiz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde güçlü olduğuna işaret ederek, ‘’Devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Mübarek kandil gecesinde acı haberle sarsılan aziz milletimize Yüce Allah’tan sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

HER ADIMIN DESTEKÇİSİYİZ

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, rejim güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadıklarının altını çizdi. Matlı, ‘’Büyük Türk ulusuna ve kahraman askerlerimize karşı bu aşağılık eylemlerden beslenenlere, bunlardan medet umanlara lanet olsun. Türkiye’yi sindirmek, sınırlarını tehdit ederek bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunları, dün bozulduğu gibi bugün de devletimiz ve milletimizin kararlı duruşuyla bozulacaktır. Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bursa iş dünyası olarak devletimizin atacağı her adımın destekçisi olacağız” şeklinde konuştu.

KANLARI YERDE KALMAYACAK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şehit olan kahraman askerlerin ailelerinin ve ülkenin ocağına ateş düştüğünü anlattı. Devletin aldığı kararları sonuna kadar desteklediklerine dikkati çeken Palandöken, ‘’Türk milleti, bölünmez bütünlüğünü yok saymaya cüret edenlere tarih sahnesinde her zaman karşılığını vermiştir. Kahraman askerlerimizin kanının yerde kalmayacağından hiçbir şüphemiz yoktur” dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise, ‘’Acımız çok büyük. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı sadece ülkemiz için değil, Avrupa Birliği ve dünya için de huzur ve istikrarın anahtarıdır” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

-İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Alçakça saldırı ile Türkiye’yi sindirmek, sınırlarını tehdit ederek bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunları dün bozulduğu gibi bugün de devletimiz ve milletimizin kararlı duruşuyla bozulacaktır.

-DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel: Ülke olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan günlerdeyiz. Devletimiz ve ordumuzun yanındayız.

-Kayapa OSB Başkanı Yalçın Toy: Mübarek Kandil gecesinde gelen acı haber, tüm ülkemizin yüreğini yakmıştır.

-MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay: İdlib’ten gelen haberler yüreğimizi dağladı. Acımız büyük, derin üzüntü içerisindeyiz, milletimizin başı sağ olsun.

-TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar: Sözün kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. Milletçe başımız sağ olsun. Umarım ülke olarak bir daha böyle üzücü haberlerle sarsılmayız.

-BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan: Kandil gecesi gelen üzücü haberlerle her birimiz kahrolduk. Biz tarih boyunca birçok zorluğun üstesinden gelmiş büyük ve güçlü bir devletiz. Allah’ın izni, milletimizin birlikteliğiyle inşallah bunun da üstesinden geleceğiz.

-DEİK Başkanı Nail Olpak: Ülkemizin çıkarlarını her platformda gözeterek, iş dünyasının tüm paydaşlarıyla tek vücut halinde birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermemiz gereken bir süreçten geçiyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X