İYİ Parti: Hastaneme Dokunma

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu,  sosyal medyada başlattıkları ‘hastaneme dokunma’ kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti: Hastaneme Dokunma

Şehir Hastanesi açılırken yanında dört hastanenin kapatılacağını hatırlatan Hasanoğlu, “Bizler açılan Bursa Şehir Hastanesi’ne karşı değiliz. Fakat açılacak olan hastane, yap-işlet-devret modeliyle yapıldı ve hasta garantili. Yani açılacak olan Şehir Hastanesi’ndeki bu hasta garantisini sağlamanın en kolay yolu mevcut hastaneleri kapatarak oraya gelecek olan hastaların Şehir Hastanesi’ne gitmelerini sağlayarak yandaşa rant sağlamak.

 Hasta garantisinin yanında, bu hastanelerin kapatılmasının altında yatan bir diğer gerçek de, kadro ile ilgili duyulan ihtiyaç.  Bursa’ya Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli uzman hekim kadrosu tahsis edilmediğinden, Bursa’mız uzman hekim sayısı bazında şu an Türkiye ortalamasının altında. ‘Hastaneme dokunma’ dememizin bir diğer sebebi ise Bursa’da hasta yatağı  açığının olması.

Yani Bursa’da bin 355 yataklı Şehir Hastanesi açılıyor ve bu sayede Bursa’da ihtiyaç duyulan hasta yatağı sayısının bir kısmı telafi edilecekti. Fakat, 4 hastane kapatılarak bin 200 civarındaki yatak devre dışı bırakılıyor. Bu sebeple de bizler; ‘Bursa Şehir Hastanesi açılsın, fakat mevcut hastaneme dokunma’ diyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X