Kalkınma Ajansı vizyonu belirledi: Genç istihdamı ve yeşil mutabakat

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki durak 1 yıllık görev sürecindeki çalışma anlayışını anlattı. “Bölge için fikri ve prnojesi olan herkesi bekliyoruz” diyen Durak iki önemli vizyoner yaklaşım açıkladı.Bunlardan birini genç girişimciliği ve istihdamı olarak tanıtıp projenin nasıl uygulanacağını açıkladı. İkincisinde, yeşil mutabakatı sanayinin dönüşümü olarak görüyor ve önemsiyor…Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Kalkınma Ajansı vizyonu belirledi: Genç istihdamı ve yeşil mutabakat

Göreve başlayalı 1 yıl oldu… Kası adıyla BEBKA olarak tanıdığımız Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak görevdeki ilk yılında bir Kalkınma Ajansı’ndan beklenen bölgesel destek yanında kurumsal vizyon adına çalışma anlayışı ve yöntem çalışması yaptı.

Örneğin…

Beklentileri farklı illerden oluşan bölgede anketlerle sorunları belirleme yerine, sorunun içindeki sektör temsilcilerini dinlemeyi tercih ediyor.

Bunun yanında, kırsal üretim desteklerini önemsiyor.

Nitekim…

Yenişehir’de tanık olduğumuz; Yenişehir Belediyesi öncülüğünde 5 köy kooperatifinin BEBKA desteğiyle üretim ve pazarlamayı birleştirmesi uygulamasını aktardığımızda şunu söyledi:

“Kırsal stratejiler geliştirmeyi çok önemsiyoruz. Kadın kooperatifleri başta olmak üzere, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla kırsal kalkınma stratejilerini belirleyecek toplantı yapıyoruz.”

Buna göre…

Kırsal strateji belirleme toplantılarının ilki 25 Ekim Pazartesi Bursa’da BEBKA merkez binasında yapılacak. 26 Ekim’de Eskişehir ve 27 Ekim’de Bilecik toplantıları var.

Bununla birlikte…

“Bu bölge için fikri ve projesi olan herkes bize gelebilir” diyen BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak yeni dönem için yoğunlaştığı iki vizyoner yaklaşımı şöyle açıkladı:

Bir…

“Genç girişimciliği ve istihdamını önemsiyoruz. Bölgemizdeki 3 ilde tüm üniversitelerle işbirliği yapacağız. Hatta önümüzdeki yılı ‘genç istihdamı’ yılı belirledik.”

Düşüncesi şu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X