Kırsalda yaşayana güzel haber: Eski köylere su ve emlak vergisi indirimi!

2014 yerel seçimiyle büyükşehir sınırları il sınırlarına genişleyip Bütünşehir olurken, kırsaldaki köyler de mahalleye dönüştü. Fakat mahalle olan köyler, hiç alışık olmadıkları ücretler ve vergilerle tanıştılar. AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, yasal düzenlemeyle eski köylere su ve emlak vergisi indirimi geldiğini açıkladı. Baz istasyonları için de yasada düzenleme yapılıyor. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Kırsalda yaşayana güzel haber: Eski köylere su ve emlak vergisi indirimi!
HABERİ PAYLAŞ

Gerçi… Söylerken ve yazarken köy demeye devam ediyoruz, fakat şu bir gerçek ki, 2014 yerel seçimlerinden bu yana köy diye bir yerleşim yok.

O seçimle…

Büyükşehir olan illerde, Büyükşehir Belediyesi sınırları il sınırlarına genişledi ve Bütünşehir oldu. Köy statüsünde olan yerleşimler de mahalleye dönüştü.

İlk anda…

Statüleri köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerde yaşayanlar Büyükşehir ile tanışınca daha hızlı ve daha fazla hizmet alacaklarını düşünüp sevindiler.

Aslında…

Eskinin kırsaldaki köyü olan yeni mahallelerin pek çoğu beklediği hizmeti Büyükşehir’den gördü. Yolları asfaltlandı, camileri elden geçirildi, sosyal yaşamı geliştirecek adımlar atıldı.

Buna karşın…

Geçmişte bilmedikleri su faturası ile tanıştılar. Ayrıca atık su bedeli gibi, katı atık bedeli gibi ücretler gördüler. Oturdukları evler kent merkezlerindeki evlerle aynı standartta değildi, ama aynı standartta emlak vergisi tahakkuk ettirildi.

Sorun da tam bu noktada çıktı.

İşte…

Kırsal bölgelerdeki eski köyler ve yeni mahalleler için TBMM’de atılan önemli adımı, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’tan öğrendik.

Söze…

Kamu mali yönetimi ve kontrolü kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüp kabul ettik” diye başladı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X