Korkutan Bursa uyarısı: 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 20’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Bursa için önemli uyarılarda bulundu. 

Korkutan Bursa uyarısı: 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor

DERYA DEMİR PINAR

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 20’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasında uyanılarda bulundu. Bursa Akademik Odalar Birliği’nde düzenlediği açıklamada, depremle ilgili kararların masa başında alındığına dikkat çeken Er, depreme karşı önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Er, “Son zamanlarda Marmara Denizi’nde bulunan Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) segmentleri ile ilgili olarak açıklamalar verilmekte. Bu çalışma ve açıklamalar tehlikenin büyük olduğunu ve en geç 30 yıl içinde hareketliliğin yaşanacağını gösteriyor” dedi.

“KENTİN YÜZDE 50’Sİ RİSK ALTINDA”…

Bursa’nın deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu anlatan Er, “Bursa’daki tehlikeyi sadece Marmara Denizi’nden geçen KAF ile sınırlamak mümkün değil. Şehrimiz çeşitli fay sistemleri üzerinde oturması nedeniyle, tektonnik aktivitelere uğramaya mahkumdur. Özellikle Bursa’nın kuzeyinden geçen ve kuzeydoğuya doğru uzanan KAF’ın Gemlik’ten geçip İznik-Gevye isatikametinde devam etmekte olan kolu, yaklaşık 500 yıldır enerji biriktirmekte. Ayrıca ova ile Uludağ masifini birbirinden ayıran fay sistemi de aktifliğini korumakta. 1855 depreminden sonra geçen süre göz önüne alındığında  Marmara Denizi’nde beklenilen yıllar içinde güney kolda yıkıcı bir deprem olması kaçınılmaz bir gerçek. Bursa’da 7 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor ancak Bursa’nın bu konuda notu kırık. Bursa’da bulunan evlerin yüzde 50’si risk altında ve Bursa depreme hazır değil” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X