Koronada kırmızı alarm: Vakalar 5 katına çıktı, sistem tıkanmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta 3 kat olarak açıkladığı vaka artışı bugünün gözlemlerine göre Bursa’da 5 kata çıktı. Evdeki hastaya ulaşma süresi Osmangazi’de 2 gün, Nilüfer’de hızlı artışla 1 gün oldu. Evdeki hasta ilacı gelmeyince hastaneye gitmek için harekete geçiyor. Bu da ilk etapta 112 ve sonra hastanelerde yoğunluğu arttırıyor. Sistem tıkanması yanında virüsün yayılma riski da yükseliyor. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Koronada kırmızı alarm: Vakalar 5 katına çıktı, sistem tıkanmaya başladı

Geçen cuma… Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca geldi ve koronavirüs mücadelesiyle ilgili çok kritik uyarılar yaptı, “Bursa’da vaka artışının 3 katına ulaştığını” açıkladı.

Aradan 1 hafta geçti…

Kulağımıza gelenlere göre, Bursa’da vaka artışı 5 katına çıktı ve mücadele daha kritik aşamaya geldi.

Nitekim…

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasında da, kentin neredeyse her yanının kırmızı bölgeye dönüştüğü görülüyor. Hafta içinde gazetelerde yayınlanan hastane önündeki Covid kuyruğu da bunu gösteriyor.

Gerçi…

Bir yandan hastanelerdeki Covid yatak sayısı arttırılırken, bir yandan Vali Yakup Canbolat’ın çabalarıyla kamu kurumlarındaki günlük ihtiyaç dışı araçlar şoförleriyle birlikte saha ekiplerine tahsis ediliyor.

Fakat…

Bursa’da 5 katına ulaşan vaka artışlarının ortaya çıkardığı bir başka tablo var.

O da şu:

Osmangazi’de tespit edilen vakalara filyasyon ekiplerinin ulaşma süresi maalesef 2 güne çıktı. Bugüne kadar en sakin görülen Nilüfer’de de vaka sayısının artmasıyla birlikte vakaya ulaşma süresi en erken 1 güne uzadı.

Tehlike şu:

Evdeki hastaya filyasyon ekibinin ilaç götürme süresi uzadıkça risk de ciddi şekilde artıyor.

Çünkü…

Süre uzayınca ağırlaşan hasta hastaneye ulaşma çabasına giriyor ve önce 112’ye başvuruyor. Bu kez 112 başvurulara yetişemez hale geliyor, hasta ağırlaşarak ulaştığı için de hastanede yoğunluk artıyor.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X