MHP Meclis Grubu’nun ‘yapı envanteri’ önergesi! Bursa’nın deprem master planının hazırlanmasını…

30 Ekim’deki İzmir depremi gösterdi ki, yerin derinliklerindeki faylarımız ara ara kendini hissettiriyor. Bunların bir kısmı yıkıcı, can alıcı olabiliyor.Nitekim, İzmir’de 114 yurttaşımızı kaybettik, yüzlerce yaralımız oldu, onca binamızı yıkıldı, yüzlercesi oturulamaz hale geldi. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

MHP Meclis Grubu’nun ‘yapı envanteri’ önergesi! Bursa’nın deprem master planının hazırlanmasını…

Buradan hareketle, ülkemizdeki yıkıcı fay hatları dikkate alınarak sarsıntılara dayanıklı yapılar dikmekten başka çaremiz yok.

Bunun dışında mevcut yapı stokumuzun elde geçirilmesi de kaçınılmaz görünüyor.

Bu minvalde MHP Yıldırım Belediye Meclis Grubu önceki haftaki oturumda bir önerge sundu.

İhsan Bilgili, İsmail Turan, Mustafa Bozkurt, Mustafa Engin Kargılı, Salih Barış ve Burak Alp Özbek’ten oluşan meclis üyeleri Yıldırım Belediyesini harekete geçmeye davet ettiler.

MHP’li üyeler o önergede İzmir depremine dikkat çektiler, Bursa ve Yıldırım’daki yapı stokunun elden geçirilerek envanterinin çıkarılması, çürük ve dayanıksız yapıların tespit edilmesi, bu amaçla İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile Bursa Uludağ ve Bursa Teknik Üniversitesi ortak bir çalışma yürütülmesini talep ettiler.

MHP Grubu’nun önergesi sadece bununla da sınırlı değil.

Bursa’nın deprem master planının hazırlanmasını, yasal düzenlemelerin desteğiyle çürük ve dayanıksız yapıların yıkılmasını, güçlendirme isteyenlerin güçlendirilmesini, ilçedeki inşaatların başından sonuna belediyece de denetlenmesini teklif ettiler.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X